current views are: 1

10 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση13:52

Ο Γ. Παπανδρέου (τουλάχιστον σήμερα) δεν θα διαβεί τον Ρουβίκωνα

Στενοί συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου, διαβεβαίωναν κατηγορηματικά ότι ο πρώην πρωθυπουργός σήμερα το βράδυ θα υπερψηφίσει την πρόταση εμπιστοσύνης.

Δημοσίευση 13:52’
αρθρο-newpost

Στενοί συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου, διαβεβαίωναν κατηγορηματικά ότι ο πρώην πρωθυπουργός σήμερα το βράδυ θα υπερψηφίσει την πρόταση εμπιστοσύνης.

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να αρχίσει περιοδείες ανά τη χώρα με πρώτο σταθμό το Ηράκλειο της Κρήτης για την έκθεση του Ιδρύματος «Ανδρέα Παπανδρέου» για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, η αλήθεια είναι ότι θορύβησε τη Χαριλάου Τρικούπη.

Διότι- λένε, τι έπαθε ο Γιώργος και εκεί που στην Αγγλία τον έχανες και στην Αμερική τον έβρισκες, τώρα θέλει να οργώσει την Ελλάδα; Και επιπροσθέτως, τι είναι αυτή η «προοδευτική συμμαχία πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων» που προαναγγέλλει; 

Το γεγονός ότι ο Γ. Παπανδρέου βρισκόταν στην Αμερική ενώ στη Βουλή ξεκινούσε η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, έκανε τα σενάρια να οργιάσουν. Ορισμένοι έφτασαν να λένε ότι ενδεχομένως ο Γ. Παπανδρέου πήρε την απόφαση να διαβεί τον Ρουβίκωνα. Να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, ενδεχομένως να καταψηφίσει και να διαγραφεί και στις 24 του μηνός, από το Ηράκλειο, να ανακοινώσει την ίδρυση νέου πολιτικού σχηματισμού. 

Οι κάκιστες σχέσεις του Γ. Παπανδρέου με τον Ευ. Βενιζέλο ενίσχυσαν τα σενάρια. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το τελευταίο διάστημα, δεν δίστασε να μιλήσει για «καλικάντζαρους» για «καμιά πενηνταριά τσογλάνια απ’ αυτούς που τριγυρνούσαν στη Σύμη», για διασπαστές και για κλακαδόρους στο Ζάππειο, εκεί όπου αποδοκιμάστηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου, στην πρώτη εκδήλωση του Ιδρύματος «Ανδρέα Παπανδρέου». 

Στη Χ. Τρικούπη υπήρξαν κάποιοι που έφτασαν να σκέφτονται ποιοι ενδέχεται να ακολουθήσουν τον Γ. Παπανδρέου στην περίπτωση που αποφάσιζε να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν θα ήταν είδηση να πούμε ότι ως «ύποπτοι» θεωρήθηκαν οι Ν. Σηφουνάκης, Θ. Μωραΐτης και Φ. Σαχινίδης

Ωστόσο φαίνεται ότι τα σενάρια… κάλπαζαν και σήμερα το βράδυ θα αποδειχθεί ότι ήταν απλά… σενάρια φαντασίας που πήραν διαστάσεις λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ.

Στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, διαβεβαίωναν κατηγορηματικά ότι ο Γ. Παπανδρέου σήμερα το βράδυ θα βρίσκεται στη Βουλή και θα υπερψηφίσει την πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης. Σε μερικές ώρες θα ξέρουμε… 


σχετικα αρθρα