«Κάθε μέρα που περνάει η αντιπαράθεση και ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παίρνει διαστάσεις εξαχρείωσης», τόνισε από τη Βουλή η Αλέκα Παπαρήγα.

«Κλασικά φαινόμενα συνυφασμένα με την καπιταλιστική κρίση, τα αποδίδει ο ένας στον άλλον», πρόσθεσε η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ και πρόσθεσε πως «βγαίνοντας από την κρίση, πάντα ο λαός βγαίνει κατεστραμμένος και το κεφάλαιο δυναμωμένο».

Επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «χίμαιρες, ονειρώξεις και ονειροφαντασιώσεις» ενώ σε μια αποστροφή του λόγου της είπε πως «δεν μου έφταιγε σε τίποτα η τηλεόρασή μου να την σπάσω, όταν άκουσα τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονο να λέει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει στέγη σε 20.000 αστέγους και θα κάνει συσσίτια. Αυτό είναι η έξοδος από την ανθρωπιστική κρίση, οι 20.000;», είπε χαρακτηριστικά. «Συσσίτια κάνει η Εκκλησία, σας πρόλαβαν», κατέληξε.

 «Μας έχετε ζαλίσει με το θέμα του χρέους», συνέχισε, απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ. « Έχετε διάφορες συνταγές. Στην ουσία είναι στη βάση της αναγνώρισης του χρέους. Εμείς δεν λέμε ότι είναι πλαστά τα δάνεια, αλλά δεν έγιναν για παροχές στον ελληνικό λαό, έγιναν για επιχειρηματίες, για εξοπλισμούς. Εμείς δεν αναγνωρίζουμε το χρέος γιατί δεν αφορά το λαό».

Και κατέληξε προκαλώντας γέλια στο σώμα: «Πρέπει να συμπαρασταθούμε στο ΣΥΡΙΖΑ γιατί τον κατηγορούν ότι θέλει να κοινωνικοποιήσει τα μέσα παραγωγής κλπ. Ε, είστε αχάριστοι κύριοι της ΝΔ. Ανακαλύψατε ξαφνικά ότι είναι κομμουνιστές και απειλούν το σύστημα;».