current views are: 1

10 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση16:38

Στα «ύψη» το πολιτικό θερμόμετρο στη συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης

Σε κλίμα αντιπαράθεσης συνεχίζεται και η τρίτη ημέρα της συζήτησης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Δημοσίευση 16:38’
αρθρο-newpost

Σε κλίμα αντιπαράθεσης συνεχίζεται και η τρίτη ημέρα της συζήτησης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σε κλίμα αντιπαράθεσης συνεχίζεται και η τρίτη ημέρα της συζήτησης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Κάλεσμα για σταθερότητα απηύθυνε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης που τόνισε πως «δραματικές θα είναι οι επιπτώσεις αν διαταραχθεί η πολιτική σταθερότητα» και προσέθεσε πως «στο τέλος του 2015 το υπουργείο Εργασίας της Ελλάδος θα είναι ένα πρότυπο υπουργείο της Ευρώπης».

«Ο λαός θέλει το δρόμο της αλήθειας και όχι πειραματισμούς» επεσήμανε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας.

«Παραφιλολογία» χαρακτήρισε τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για φωτογραφικές τροπολογίες, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη και προσέθεσε:

«Ετέθη από την αρχή το θέμα της σκανδαλολογίας, έφυγαν απο το μυαλό της κοινής γνώμης τα σημαντικά θέματα και αυτός ήταν ο στόχος».

Τις θετικές προϋποθέσεις που έχουν δημιουργηθεί για την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας που επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για αοριστολογίες και αφορισμούς προς το Κοινοβούλιο.

Από την πλευρά του ο υπουργός Πολιτισμού, Κωσταντίνος Τασούλας, σημείωσε ότι ο λαός περνάει μεγάλες δυσκολίες, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό. «Πρέπει η Αξιωματική Αντιπολίτευση να βάλει πλάτη όχι στο οικοδόμημα του υπαρκτού λαϊκισμού που γκρεμίζουμε αλλά στην οικοδόμηση του υπαρκτού ρεαλισμού» είπε.

Η ψήφος εμπιστοσύνης βάζει τέλος στην εκλογολογία, επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος, που σημείωσε πως «οι κυβερνήσεις πέφτουν στη Βουλή, όχι τα τηλεοπτικά παράθυρα και τα πολιτικά καφενεία».

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Γιώργος Ορφανός τόνισε πως «ο λαός ανέθεσε τη διακυβέρνηση σε εκείνους που πίστευαν ότι δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από τη λύση εντός του οργανωμένου συστήματος της ΕΕ. Η εντολή ήταν καθαρή. Η κυβέρνηση πέτυχε».

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης κατά την τοποθέτησή του υπεραμύνθηκε του αγώνα που έχει καταβάλει το υπουργείο και όπως είπε επιθυμία της κυβέρνησης είναι μια αποτελεσματική φορολογική διοίκηση και σταθερά καθημερινά δείχνουμε τις προθέσεις μας για την πάταξη της φοροδιαφυγής».

Σε παρέμβασή του και απαντώντας στις χθεσινές καταγγελίες του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου έκανε λόγο για παραποίηση της αλήθειας από τον Πάνο Καμμένο.

Από τις τοποθετήσεις των βουλευτών ξεχώρισε αυτή του Δημήτρη Κρεμαστινού από το ΠΑΣΟΚ που πρότεινε εκ νέου τη σύσταση κυβέρνησης ειδικού σκοπού, «υπό πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, ακόμα και με εναλλακτική πρωθυπουργία των αρχηγών κομμάτων που θα συμμετάσχουν».

Κατά τα άλλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξης Μητρόπουλος εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση τόνισε πως «ο ελληνικός λαός και τμήμα του πολιτικού προσωπικού δεν γνωρίζει τις λεόντειες δεσμεύσεις που έλαβαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις προκειμένου να δανειστούν».

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο βουλευτή της ΝΔ, Ιορδάνης Τζαμτζής που χαρακτήρισε την αξιωματική αντιπολίτευση, Αριστερά χωρίς ήθος και χωρίς φραγμούς.

Μήνυμα του γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό, ανέγνωσε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο οποίος μίλησε για συνταγματική και πολιτειακή εκτροπή και κατήγγειλε τη Βουλή ότι δεν έθιξε το ότι δεν είναι παρόντες οκτώ εν ενεργεία βουλευτές.

«Όχι» από Γιαταγάνα, «παρών» από Μάρκου

Από πλευράς ανεξάρτητων βουλευτών, η Χρυσούλα Γιαταγάνα διαμήνυσε πως θα καταψηφίσει την κυβέρνηση, που όπως είπε «είναι υποταγμένη σε ξένα και ντόπια συμφέροντα».

Την πρόθεση της να ψηφίσει «παρών» εξέφρασε η Κατερίνα Μάρκου, λέγοντας πως «η χώρα χρειάζεται έναν εύλογο χρονικό ορίζοντα για να διατυπωθούν και να δρομολογηθούν ρεαλιστικές προοδευτικές πολιτικές».

Σφοδρή επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο έκανε η Θεοδώρα Τζάκρη, λέγοντας πως το ΠΑΣΟΚ «έχει υποστεί λοβοτομή από τον σημερινό πρόεδρό του».


σχετικα αρθρα