«Ο λαός θέλει το δρόμο της αλήθειας και όχι πειραματισμούς» επεσήμανε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

«Ο Κώστας Καραμανλής όταν το 2009 μίλησε για τις δυσκολίες ήρθε αντιμέτωπος με το “λεφτά υπάρχουν”. Αποτραβήχτηκε αξιοπρεπώς για να μην χάσει την ευκαιρία ο ελληνικός λαός. Αντί όμως για τα λεφτά ήρθαν μνημόνια, μείωση εισοδημάτων, χαμένες θέσεις εργασίας. Ήρθε πάνω απ΄ όλα η ώρα της λυπητερής, η ώρα της πραγματικότητας», τόνισε ο κ. Κικίλιας και προσέθεσε:

«Άρα λοιπόν ο λαός δεν θέλει ούτε Μεσσίες ούτε σωτήρες. Κουράστηκε να πιάνεται στο όποιο δόλωμα. Θέλει να φέρουμε εις πέρας την αποστολή που μας ανέθεσε και αυτή είναι μια και μοναδική. Να τελειώνουμε με τα μνημόνια και την εθνική κατάθλιψη και βαδίσουμε το δρόμο της αλήθειας μακριά από πειραματισμούς και ανέφικτες πολιτικές».

Άσκησε εξάλλου κριτική κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: 

«Με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, που τιμώ, ανήκουμε στην ίδια γενιά και μεγαλώσαμε με τα ίδια οράματα και ευθύνες. Πιθανώς να είχαμε διαφορετική οπτική, μα την ίδια αγωνία γι΄αυτόν τον τόπο. Καταλαβαίνω ότι του δίνεται η ευκαιρία με την ιδιότητα του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης να θέλει να επιταχύνει τις εξελίξεις. Θεμιτό. Υπάρχει όμως μια μεγάλη αντίφαση. Συμβιβάζεται πολύ πιο γρήγορα με όσα τον τυραννούσαν από παιδί και μετά από τα πολλαπλά μπρος και πίσω, στην προσπάθεια του τον βλέπουμε να προσεύχεται στο Άγιο Όρος, να ανεβαίνει τα σκαλιά του Βατικανό, να ταξιδεύει στο Τέξας, στο Βερολίνο και στα μεγάλα σαλόνια που από μικρός στηλίτευε».

«Με προβληματίζουν οι εκπτώσεις του στην προσπάθεια του να πείσει. Αν αυτά γίνονται τώρα για τις μετρήσεις, αναρωτιέμαι τι εκπτώσεις θα κάνει για να κυβερνήσει», ανέφερε ο κ. Κικίλιας.