Εκ νέου απέρριψε η κυβέρνηση, μέσω του κ. Πεταλωτή, το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους απαντώντας με αυτό το τρόπο στο αίτημα του Κώστα Σημίτη περί αναδιάρθρωσης σε συνέντευξη του στο "ΒΗΜΑ της Κυριακής".

"Δεν είναι στις σκέψεις μας, δεν είναι στις αποφάσεις μας, αποκλείουμε την αναδιάρθρωση", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, τονίζοντας ότι "η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα και με τον πλέον επίσημο τρόπο τοποθετηθεί σε αυτό το θέμα".

Σχολιάζοντας, μάλιστα, τη τοποθέτηση του Κώστα Σημίτη και αν αυτή θεωρείται κακοπροαίρετη, ο Γ.Πεταλωτής δήλωσε: "Κανείς δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί κάτι τέτοιο, ο κ. Σημίτης υπήρξε πρωθυπουργός της χώρας, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αυτή τη στιγμή όμως υπάρχει μια κυβέρνηση που έχει μια διαφορετική άποψη".

Ωστόσο, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι στο Μέγαρο Μαξίμου ο εκνευρισμός είναι έντονος αφού δεν είναι λίγοι όσοι κρίνουν ότι ο χρόνος που ο πρώην πρωθυπουργός έριξε τα βέλη του δεν είναι τυχαίος αλλά βασίζεται σε ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο. Κάτι που επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι καλά πληροφορημένες πηγές θέλουν τον Κώστα Σημίτη να είχε ήδη συζητήσει και ο ίδιος με τον Τζορτζ Σόρος τα της ελληνικής οικονομίας.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σούλα Μερεντίντη η οποία ανέβασε το πολιτικό θερμόμετρο την περασμένη Παρασκευή στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ήταν μαζί με τον Κώστα Σημίτη στα Τρίκαλα και σύμφωνα με τις σημερινές της δηλώσεις στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ επιβεβαίωσε ότι ο κ. Σημίτης είχε εκφράσει ακριβώς τις ίδιες απόψεις περί αναδιάρθρωσης.

Βήμα – βήμα οι εκσυγχρονιστές λοιπόν ασκούν πιέσεις στην κυβέρνηση σκοπεύοντας στη δημιουργία πολιτικών εξελίξεων με στόχο τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος πλέον τοποθετείται ανοικτά στο κάδρο της αμφισβήτησης.

Διαβάζοντας τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού  στο "Βήμα" αντιλήφθηκαν ότι το σχέδιο βρίσκεται πλέον σε πλήρη εξέλιξη. Στόχος η πλήρης επαναφορά τόσο του συστήματος Σημίτη εντός του ΠΑΣΟΚ όσο και το ίδιου που θέλει να πάρει το αίμα του πίσω από τον Παπανδρέου.

Ομάδα βουλευτών που διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον πρώην πρωθυπουργό καταλογίζει στον νυν προσωπικές ευθύνες-  18 μήνες μετά την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας.

Ακόμη και στελέχη του κόμματος έχουν επαναδραστηριοποιηθεί προς αυτό τον στόχο και ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται συζητήσεις εν κρυπτώ για τον τρόπο που θα βάλουν στη γωνία το σύστημα Παπανδρέου.

Τις προθέσεις του έδειξε και ο κ. Βενιζέλος καταθέτοντας πλατφόρμα εννέα σημείων στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο υπουργός Άμυνας έκανε σαφές ότι συμβαδίζει μεν με τον κ. Παπανδρέου αναδεικνύοντας δε μία διαφορετική οδό απόψεων και θέσεων.

Την ίδια ώρα κρίνουν ότι οι  εκλογές χωρίς αυτοδυναμία υπέρ του ΠΑΣΟΚ θα επιφέρουν νέες λύσεις με πρόσωπα εκτός κόμματος τα οποία θα αναλάβουν τα ηνία της χώρας λαμβάνοντας τις σκληρές αποφάσεις.

Πρόκειται ασφαλώς για έναν καλό μανδύα που καλύπτει τα πραγματικά σχέδια εκείνων που τα προωθούν και θέλουν να διατηρήσουν την ανομία και το μπάχαλο προς ίδιον όφελος, υ ιοθετώντας εποχές συγκυβέρνησης, όπως τότε επί Ζολώτα.

Σενάρια διόλου άγνωστα στο Μαξίμου το οποίο προχωρά με το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων για να μπει χρήμα στα ταμεία και να παύσουν τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης που συζητώνται παρασκηνιακά ως λύση σε περίπτωση αποτυχίας του προγράμματος σταθερότητας.