Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος κάνοντας καταγγελίες κατά  υπουργών και επιχειρηματιών, ενώ κάλεσε τους ανεξάρτητους βουλευτές που αποχωρησαν από το κίνημα να μην ψηφίσουν για Πρόεδρο Δημοκρατίας.

«Η κυβέρνηση υπηρετεί τη νέα τάξη πραγμάτων, μετατρέποντας τον πολίτη σε αριθμό» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Στη συνέχεια είπε ότι «ο κ. Βενιζέλος χθες είπε επί λέξει: "Ναι, υπογράψαμε ένα πρώτο πρόγραμμα το οποίο μας υπαγόρευσαν". Ομολογεί εσχάτη προδοσία αν υπαγορεύτηκε από ξένα κέντρα μια συμφωνία του ελληνικού κράτους που δεσμεύει μελλοντικές κυβερνήσεις. Ρωτώ τον κ. Βενιζέλο: Ποιος υπαγόρευσε στον κ. Παπανδρέου το πρώτο μνημόνιο; Και ρωτώ τον κ. Σαμαρά: Αφού γνώριζε ότι το πρώτο μνημόνιο μας το υπαγόρευσαν, γιατί δεν προχωρά στη μία και μόνη εξεταστική για να δούμε γιατί μπήκαμε στον μηχανισμό στήριξης; Αν αυτό δεν γίνει, είστε όλοι συνένοχοι. Να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη εκείνοι που παρέδωσαν την εθνική κυριαρχία της χώρας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πάνος Καμμένος σημείωσε «σήμερα συναντήθηκα με εργαζόμενους Ερρίκος Ντυνάν που διέψευσαν τον κ. Βορίδη κι έβγαλαν δελτίο τύπου, που λέει ότι είναι ψευδής η δήλωση του υπουργού για τους εργαζόμενους. Δεν έχετε καμία επιστολή, σας διαψεύδουν. Έρχεστε ενώπιον της ελληνικής Βουλής και ψεύδεστε. Ήρθαν δεκάδες εργαζόμενοι του νοσοκομείου, μία μου έδωσε την απόδειξη ότι δεν έχει πληρωθεί και την δήλωση του ιδίου. Πρόκειται για την κυρία Παρασκευή Ζωγράφου. χθες ο κ. Βορίδης είπε ότι έγινε η εκκαθάριση και πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι. Ψεύδεται».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ παρέθεσε τρία ΦΕΚ στα οποία, με υπουργικές αποφάσεις επιδοτούνται «πέντε θέσεις εργασίες με 100 εκατομμύρια ευρώ».

«Για μία θέση εργασίας, 10 εκατομμύρια. για άλλη θέση εργασίας, 20 εκατομμύρια. Δικούς σας επιχειρηματίες βοηθήσατε. σας λέμε ότι αυτοί οι επιχειρηματίες θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη μαζί με τους πολιτικούς προϊσταμένους που υπέγραψαν αυτά τα ΦΕΚ».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για «κρυφή ατζέντα» και είπε πως οι κινήσεις αντίστασης «είναι θεατρικές».

«Η λύση είναι εκλογές και μετά τις εκλογές μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, στην οποία θα συμφωνηθεί διαγραφή του χρέους. Με πολιτική μείωση της φορολογίας, είτε συμφωνήσει είτε όχι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αν δεν υπάρξει σεισάχθεια τίποτα δεν μπορει να ξεκινήσει» είπε ο κ. Καμμένος.

«Αυτή η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει και τα χαρακτηριστικά της διασφάλισης των εθνικών θεμάτων, το όνομα των Σκοπίων, τη μη υπογραφή Σχεδίου Ανάν 2» ανέφερε προσθέτοντας:

«Πρέπει να υπάρχει μια δυνατή κυβέρνηση, που από τη μια μεριά θα διασφαλίζει τα κοινωνικά δικαιώματα του λαού και από την άλλη θα διασφαλίζει τα εθνικά θέματα, τις αρχές εκείνες που εμείς θεωρούμε ως προϋπόθεση, της προστασίς του ελληνισμού και της ορθοδοξίας, θα λύνει το θέμα της μετανάστευσης».

Ο Πάνος Καμμένος κατέληξε: «Καλώ από αυτό το βήμα τους ανεξάρτητους βουλευτές που εξελέγησαν με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, ανεξάρτητα από τις διαφορές μεταξύ μας, να καταψηφίσουν σήμερα. Να καταλάβουν ότι αν βγουν από αυτή την αίθουσα, ή δηλώσουν παρών ή δώσουν ευκαιρία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, θα είναι εθνικοί αποστάτες».