current views are: 5

10 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση19:24

Σφοδρή επίθεση Καμμένου στην κυβέρνηση – «Καρφιά» Παπαρήγα κατά ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στην κυβέρνηση από τον Καμμένο, «εξαχρειώθηκαν κυβέρνηση και αντιπολίτευση», είπε η Παπαρήγα, «εθνική συνεννόηση» ζήτησε ο Κουβέλης.

Δημοσίευση 19:24’
αρθρο-newpost

Επίθεση στην κυβέρνηση από τον Καμμένο, «εξαχρειώθηκαν κυβέρνηση και αντιπολίτευση», είπε η Παπαρήγα, «εθνική συνεννόηση» ζήτησε ο Κουβέλης.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος.

Από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κάλεσε τους ανεξάρτητους βουλευτές που αποχωρησαν από το κίνημα να μην ψηφίσουν, να μην αποχωρήσουν από την αίθουσα αλλά και να μην δώσουν την ευκαιρία να εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας, «να μη γίνουν εθνικοί αποστάτες», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ παρέθεσε τρία ΦΕΚ στα οποία, με υπουργικές αποφάσεις επιδοτούνται «πέντε θέσεις εργασίες με 100 εκατομμύρια ευρώ».

Επιτέθηκε εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος «χθες είπε επί λέξει: “Ναι, υπογράψαμε ένα πρώτο πρόγραμμα το οποίο μας υπαγόρευσαν”. Ομολογεί εσχάτη προδοσία αν υπαγορεύτηκε από ξένα κέντρα μια συμφωνία του ελληνικού κράτους που δεσμεύει μελλοντικές κυβερνήσεις. Ρωτώ τον κ. Βενιζέλο: Ποιος υπαγόρευσε στον κ. Παπανδρέου το πρώτο μνημόνιο; Και ρωτώ τον κ. Σαμαρά: Αφού γνώριζε ότι το πρώτο μνημόνιο μας το υπαγόρευσαν, γιατί δεν προχωρά στη μία και μόνη εξεταστική για να δούμε γιατί μπήκαμε στον μηχανισμό στήριξης; Αν αυτό δεν γίνει, είστε όλοι συνένοχοι. Να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη εκείνοι που παρέδωσαν την εθνική κυριαρχία της χώρας» είπε χαρακτηριστικά.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για «κρυφή ατζέντα» και είπε πως οι κινήσεις αντίστασης «είναι θεατρικές».

«Η λύση είναι εκλογές και μετά τις εκλογές μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, στην οποία θα συμφωνηθεί διαγραφή του χρέους. Με πολιτική μείωση της φορολογίας, είτε συμφωνήσει είτε όχι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αν δεν υπάρξει σεισάχθεια τίποτα δεν μπορει να ξεκινήσει» είπε ο κ. Καμμένος.

«Αυτή η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει και τα χαρακτηριστικά της διασφάλισης των εθνικών θεμάτων, το όνομα των Σκοπίων, τη μη υπογραφή Σχεδίου Ανάν 2» ανέφερε προσθέτοντας:

«Πρέπει να υπάρχει μια δυνατή κυβέρνηση, που από τη μια μεριά θα διασφαλίζει τα κοινωνικά δικαιώματα του λαού και από την άλλη θα διασφαλίζει τα εθνικά θέματα, τις αρχές εκείνες που εμείς θεωρούμε ως προϋπόθεση, της προστασίς του ελληνισμού και της ορθοδοξίας, θα λύνει το θέμα της μετανάστευσης». 

Παπαρήγα: Κυβέρνηση και αντιπολίτευση έχουν εξαχρειωθεί 

«Κάθε μέρα που περνάει η αντιπαράθεση και ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παίρνει διαστάσεις εξαχρείωσης», τόνισε από τη Βουλή η Αλέκα Παπαρήγα.

«Κλασικά φαινόμενα συνυφασμένα με την καπιταλιστική κρίση, τα αποδίδει ο ένας στον άλλον», πρόσθεσε η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ και πρόσθεσε πως «βγαίνοντας από την κρίση, πάντα ο λαός βγαίνει κατεστραμμένος και το κεφάλαιο δυναμωμένο».

Επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «χίμαιρες, ονειρώξεις και ονειροφαντασιώσεις» ενώ σε μια αποστροφή του λόγου της είπε πως «δεν μου έφταιγε σε τίποτα η τηλεόρασή μου να την σπάσω, όταν άκουσα τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονο να λέει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει στέγη σε 20.000 αστέγους και θα κάνει συσσίτια. Αυτό είναι η έξοδος από την ανθρωπιστική κρίση, οι 20.000;», είπε χαρακτηριστικά. «Συσσίτια κάνει η Εκκλησία, σας πρόλαβαν», κατέληξε.

 «Μας έχετε ζαλίσει με το θέμα του χρέους», συνέχισε, απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ. « Έχετε διάφορες συνταγές. Στην ουσία είναι στη βάση της αναγνώρισης του χρέους. Εμείς δεν λέμε ότι είναι πλαστά τα δάνεια, αλλά δεν έγιναν για παροχές στον ελληνικό λαό, έγιναν για επιχειρηματίες, για εξοπλισμούς. Εμείς δεν αναγνωρίζουμε το χρέος γιατί δεν αφορά το λαό».

Και κατέληξε προκαλώντας γέλια στο σώμα: «Πρέπει να συμπαρασταθούμε στο ΣΥΡΙΖΑ γιατί τον κατηγορούν ότι θέλει να κοινωνικοποιήσει τα μέσα παραγωγής κλπ. Ε, είστε αχάριστοι κύριοι της ΝΔ. Ανακαλύψατε ξαφνικά ότι είναι κομμουνιστές και απειλούν το σύστημα;». 

Κουβέλης: Εθνική συνεννόηση για το χρέος 

Δεν μπορούν και δεν πρέπει να συνεχιστούν οι ίδιες πολιτικές» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης λέγοντας ότι χρειάζεται εθνική συνεννόηση για το χρέος.

«Η χώρα βρίσκεται σε μια δύσκολη πορεία. Η αισιοδοξία που προβάλλει η κυβέρνηση, δεν αντιστοιχεί στην οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα. Η περιγραφή μιας “εικονικής πραγματικότητας”, πως δήθεν η κρίση τελειώνει, δεν βοηθάει. Μόνο οι αλήθειες βοηθούν. Η κρίση είναι παρούσα. Η δημοσιονομική σταθεροποίηση επιτεύχθηκε με φτωχοποίηση της κοινωνίας» σημείωσε ο κ. Κουβέλης.


σχετικα αρθρα