Απάντηση στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων έδωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης και κατηγορεί τον Πάνο Καμμένο για παντελή άγνοια των θεμάτων που άπτονται του αναπτυξιακού νόμου.

Στη γραπτή του απάντηση, ο κ. Μηταράκης αναφέρει ότι οι επιδοτήσεις των υπαγόμενων επενδυτικών σχεδίων δεν δίνονται με πολιτικά κριτήρια και αποφάσεις, αλλά με αυστηρές αντικειμενικές διαδικασίες:

«Τα κριτήρια των νόμων 3299/04 και 3908/10 είναι προγενέστερα της παρούσας κυβέρνησης και στήριξαν μεταξύ άλλων τις ΑΠΕ, οι οποίες δεν δημιουργούν θέσεις εργασίας».

«προφανώς με αυτές τις αντικειμενικές διαδικασίες δεν μπορούν να συμβιβαστούν οι ΑΝΕΛ, διαφορετικά δεν εξηγείται το γεγονός ότι μέσα σε διάστημα δύο ετών αυτή είναι η τρίτη προσωπική επίθεση που δέχομαι από το κόμμα του κ. Καμμένου για τον αναπτυξιακό νόμο» σημειώνει ο υφυπουργός και καταλήγει:

«Η πρώτη επίθεση από τον κ. Καμμένο ήταν επειδή δεν δόθηκε επιδότηση σε συγκεκριμένη επιχείρηση και η δεύτερη, επειδή δόθηκε επιδότηση σε επιχείρηση που δεν ήθελαν».

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατά την τοποθέτησή του, παρέθεσε τρία ΦΕΚ στα οποία, με υπουργικές αποφάσεις επιδοτούνται «πέντε θέσεις εργασίες με 100 εκατομμύρια ευρώ».

«Για μία θέση εργασίας, 10 εκατομμύρια. για άλλη θέση εργασίας, 20 εκατομμύρια. Δικούς σας επιχειρηματίες βοηθήσατε. σας λέμε ότι αυτοί οι επιχειρηματίες θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη μαζί με τους πολιτικούς προϊσταμένους που υπέγραψαν αυτά τα ΦΕΚ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.