Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, σχολιάζοντας την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «αναμάσηση μαρξιζουσών κοινοτυπιών των πανεπιστημίων της νεανικής ηλικίας των στελεχών».

«Υπόσχεται σε όλους λεφτά που δεν υπάρχουν, για να γίνουν όλοι πλουσιότεροι» σχολίασε και δήλωσε έκπληκτος από την τοποθέτηση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, χρεώνοντας του «ασέβεια προς το Σύνταγμα με αμφισβήτηση της αρχής της δεδηλωμένης μέσω δημοσκοπήσεων και της εκτόξευσης συγκεκριμένης απειλής κατά της κυβέρνησης, προκειμένου αυτή να μην νομοθετήσει και να μην αναλάβει τις κυβερνητικές της ευθύνες».

«Είμαι βέβαιος ότι αφού αναλογιστεί αυτά που είπε ο κ. Τσίπρας, θα επανέλθει στη συνταγματική βάση. Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζουμε το πολίτευμα ως συνταγή, ως σκάλα να ανεβούμε στην εξουσία» σχολίασε ο χαρακτηριστικά.

Διερωτήθηκε εξάλλου εάν «υπάρχει μία πρόβλεψη στην οποία να έπεσε μέσα ο ΣΥΡΙΖΑ» και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για παροχολογία. 

Βολές εξαπέλυσε κατά του ΣΥΡΙΖΑ και για το θέμα του χρέους: 

«Ποια είναι η θέση του κ. Τσίπρα για τη διαπραγμάτευση του χρέους; Ο κος Λαφαζάνης είχε μιλήσει για διαγραφή. Ο κ. Δραγασάκης κατέθεσε άλλη άποψη, για απόσυρση και πάγωμα του χρέους. Ο κ. Μητρόπουλος είπε πως "θα διαπραγματευτούμε το χρέος". Ο κ. Σκουρλέτης, είπε πως "θα διαγράψουμε μέρος και θα διαπραγματευτούμε μέρος". Ο κ. Στρατούλης δήλωσε πως "δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε και δεν σας πληρώνουμε. Τώρα ο κ. Τσίπρας λέει κάτι καινοφανές: "Ευρωπαϊκή διάσκεψη για διαγραφή χρέους". Με ποιες συμμαχίες; Ποιους έχει εξασφαλίσει ο κ. Τσίπρας; Μήπως το αδελφό κόμμα στη Γερμανία που έχει ψηφίσει ενάντια σε διαγραφή χρέους;»