Την Κυριακή αναμένεται να συναντηθεί με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσινγκτον, στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, και σε αυτή θα συμμετέχουν επίσης o διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου.

Από την πλευρά του Ταμείου, αναμένεται να λάβουν μέρος στη συνάντηση ο υπεύθυνος του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, Πολ Τόμσεν και ο επικεφαλής του ελληνικού προγράμματος, Ρίσι Γκογιάλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση θα συζητηθούν μια σειρά θεμάτων με «βασική προϋπόθεση» την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο.

«Όλοι θεωρούνε πια ότι η Ελλάδα, όπως αναφέρθηκε και στις συναντήσεις του ΔΝΤ, πήγε πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο. Και αυτό έχει σημασία και όλοι ενδιαφέρονται αυτή η πρόοδος να συνεχιστεί» δήλωσε χθες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Στουρνάρας, ενώ στην ερώτηση «αν περνάμε στην καινούρια φάση, στο επόμενο στάδιο;», ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι «αυτό ακριβώς θέλουμε. Να περάσουμε σε μια καινούρια σχέση».