Η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ όπως έχει εξαγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει εκτός από αντιδράσεις και ερωτήματα. 
 
Η ελλιπής μέχρι σήμερα τεκμηρίωση του κόστους που θα έχει αυτή η επαναφορά για την οικονομία αλλά και τις επιχειρήσεις απαντήθηκα εν μέρει από τον Δημήτρη Στρατούλη στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Σαββατοκύριακο με Δράση». 
 
Ο κ. Στρατούλης ρωτήθηκε συγκεκριμένα από τον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή τι θα γίνει με τους επιχειρηματίες εκείνους οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε προσλήψεις μέσω επιδοτήσεων του ΟΑΕΔ και με μισθό τον σημερινό κατώτατο των 495 ευρώ. 
 
Όπως επιχειρηματολόγησε εαν ο εργοδότης κληθεί να αναπροσπαρμόσει από τον προϋπολογισμό της επιχείρησης τους μισθούς των εργαζομένων του στον νέο κατώτατο μισθό των 751 ευρώ τότε ενδέχεται να δούμε ένα δημιουργείται μια νέα στρατιά ανέργων, καθώς πολλοί επιχειρηματίες προκειμένου να αντέξουν το κόστος της αύξησης αλλά και να διατηρήσουν τα οικονομικά τους εντός των ορίων του προϋπολογισμού τους θα επιλέξουν να προχωρήσουν σε απολύσεις. 
 
Ο κ. Στρατούλης απάντησε σαφώς πως δεν πρόκειται να τεθεί τέτοιο ζήτημα και τέτοιο δίλημμα. Όπως επισήμανε μόλις ψηφιστεί ο νέος κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ τότε αμέσως η αναπροσαρμογή αυτή θα χρεωθεί στον ΟΑΕΔ στο ποσοστό που του αναλογεί. Δηλαδή ο ΟΑΕΔ θα πληρώσει τη διαφορά της αύξησης στο επιδοτούμενο κομμάτι και ο εργοδότης θα χρεωθεί με την αύξηση το δικό του ποσοστό στον μισθό.