Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος

Την απευθείας σύνδεση μεγάρου Μαξίμου και λεωφόρου Συγγρού έχει ζητήσει εδώ και αρκετούς μήνες ο Αντώνης Σαμαράς . Αυτή η σύνδεση τώρα καθίσταται αναγκαία περισσότερο από ποτέ αφού όλα τα ενδεχόμενα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι ανοιχτά .

Η καλύτερη επικοινωνία Μαξίμου - Συγγρού έχει εξεταστεί σε δυο συσκέψεις που έχουν γίνει τον τελευταίο μήνα στις οποίες αποφασίστηκαν οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν .

Πρώτη εξ αυτών είναι οι κυβερνητικές ανακοινώσεις . Αυτές θα παρακολουθούνται από τους επιτελείς της Συγγρού οι οποίοι θα επιλέγουν πότε χρίζουν ενίσχυσης μέσω και μιας παράλληλης κομματικής ανακοίνωσης. Εδώ το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών κατά του ΣΥΡΙΖΑ . Σε κάθε δήλωση που γίνεται κατά στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχει στο εξής και απάντηση από τη Συγγρού ενώ το παζλ ολοκληρώνεται με την έκδοση ανακοινώσεων που θα απαντούν σε κάθε δήλωση στελεχών και των υπολοίπων κομμάτων .

ΝΔ πρέπει να βγει στο δρόμο και να απευθυνθεί στη βάση της" ήταν η φράση κορυφαίου κομματικού στελέχους στο newpost .

Αυτό σημαίνει αρχικά την ενεργοποίηση όλων των στελεχών ακόμη και αυτών που συμμετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα . Η ενεργοποίηση σημαίνει ομιλίες και περιοδείες στην περιφέρεια και μεταλαμπάδευση του κυβερνητικού έργου σε όλες τις κοινωνικές ομάδες , μισθωτούς , συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες , αγρότες , φοιτητές. Ήδη στη λεωφόρο Συγγρού καταρτίζονται λίστες με ονόματα στελεχών που θα αναλάβουν δράση τις επόμενες εβδομάδες. Ενδεικτικό του βάρους που δίνεται από το κόμμα σε αυτόν τον τομέα η ενεργοποίηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη που θα οργώσει την περιφέρεια και είναι κεντρικός ομιλητής σε αρκετές κομματικές εκδηλώσεις .

Στις συσκέψεις στη λεωφόρο Συγγρού συζητήθηκε και το θέμα των τοπικών οργανώσεων που σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζονται αδρανείς . Η Συγγρού στέλνει μήνυμα εγρήγορσης προς τις οργανώσεις αυτές και ζητά από τους επικεφαλής τους να είναι απολύτως ενημερωμένοι για τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και να ενημερώνουν γι αυτά τόσο τη Συγγρού όσο και την κεντρική διοίκηση . Στις τοπικές οργανώσεις πέφτει και το βάρος της ενημέρωσης των πολιτών για την πορεία του κυβερνητικού έργου .

Σημαντικό μέρος στην ενεργοποίηση του κομματικού μηχανισμού είναι τα μέσα ενημέρωσης . Από τα στελέχη της ΝΔ ζητήθηκε να εντείνουν την παρουσία τους στα μέσα ενημέρωσης και να μην αφήνουν αυτό το πεδίο ελεύθερο στα στελέχη της αντιπολίτευσης .

Στον προγραμματισμό του κόμματος για τους επόμενους μήνες έχει ενταχθεί και το δυνατό άτι της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς . Ο σχεδιασμός γίνεται ώστε ο πρωθυπουργός να μιλήσει σε κομματικές εκδηλώσεις κυρίως στην περιφέρεια .