Ολοκληρώθηκε, στις 8 το βράδυ της Κυριακής, η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, στην έδρα του Ταμείου, στην Ουάσιγκτον.

H συνάντηση έγινε στην έδρα του Ταμείου, στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ.

Στη συνάντηση, που διήρκησε περίπου 40 λεπτά, συμμετείχαν επίσης ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Θάνος Κατσάμπας.

Από πλευράς του ΔΝΤ το «παρών» έδωσαν ο υπεύθυνος του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, Πολ Τόμσεν και ο εκπρόσωπος Τύπου, Τζέρι Ράις.

Σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών προς τους έλληνες δημοσιογράφους που βρίσκονται στην Ουάσιγκτον, «ήταν μια ενδιαφέρουσα συνάντηση».

Όπως είπε ο κ. Χαρδούβελης: «Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Η κ. Λαγκάρντ μας συνεχάρη για την πολύ μεγάλη πρόοδο που έχει κάνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Μας συνέστησε να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις και αυτές οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν με τρόπο ώστε να γίνουνε κτήμα του ελληνικού λαού και να συνεχιστούν. Να μην οπισθοδρομήσουμε. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα είναι αρωγός στην ελληνική προσπάθεια και σ' αυτό που πάμε να πετύχουμε».

Στην ανακοίνωσή του το ΔΝΤ αναφέρει ότι η κ. Λαγκάρντ συναντήθηκε με την ελληνική αντιπροσωπεία προκειμένου να συζητήσουν την πρόοδο του προγράμματος και τα πιθανά νέα βήματα που πρέπει να γίνουν.

Η κ. Λαγκάρντ, σχολίασε την «σημαντική βελτίωση της δημοσιονομικής θέσης» της χώρας μας και ενθάρρυνε την ελληνική αντιπροσωπεία για την αποφασιστική εφαρμογή των κρίσιμων δομικών μεταρρυθμίσεων σύμφωνα με ό, τι ορίζουν οι δεσμεύσεις του προγράμματος.

Επίσης  η κ. Λαγκάρντ επανέλαβε τη δέσμευση του Ταμείου για τη συνέχιση της στήριξής του προς την Ελλάδα προκειμένου να πετύχει τους στόχους του προγράμματος.