Σε όσα θα πρέπει να γίνουν για να επιστρέψει στις σοσιαλιστικές του ρίζες το ΠΑΣΟΚ, αναφέρεται,  μεταξύ άλλων,  σε συνέντευξή του στη «Δημοκρατική», ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

Οφείλουμε σαν ΠΑΣΟΚ να προβούμε σε μια κάθαρση από τον νεοφιλελευθερισμό που έχει διαβάλει το κόμμα τα τελευταία χρόνια και να επιστρέψουμε στις σοσιαλιστικές μας ρίζες. Όσοι  δεν αντέχουν σε αυτή την κατεύθυνση θα αυτοκαθαρθούν και θα αυτοεξαιρεθούν», δήλωσε πρώην γενικός γραμματέας του κόμματος.

«Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να διεκδικήσει ακόμα και να συγκρουστεί, αν χρειαστεί, για να απαλύνει τις πληγές που έχει ανοίξει η κρίση στα ευρεία λαϊκά στρώματα που πάντα ήταν η κοιτίδα των ιδεών, των, αξιών, των επιδιώξεων, της δύναμης του κινήματος», πρόσθεσε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας πως «ο ελληνικός λαός καλείται, ενώ αιμορραγεί, να γίνει δωρητής αίματος για το σαθρό οικονομικό σύστημα».

Σε ερώτηση σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Καρχιμάκης δήλωσε: «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάψει να ασχολείται με κέρδη και ζημιές και να αρχίσει να ασχολείται με ανθρώπινες ζωές. Να επιλέξει τις συγκρούσεις, τα πεδία μαχών του με όλους τους παράγοντες που επιβαρύνουν τα μόνιμα υποζύγια της κρίσης, την δικαιοσύνη η οποία καθυστερεί για χρόνια εκατοντάδες χιλιάδες αναπτυξιακές προσπάθειες, τις τράπεζες, που όλο σώζονται και συνέχεια θέλουν σώσιμο».