Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Στην γύρα βγαίνει το κοινωνικό και συνδικαλιστικό ΠΑΣΟΚ με στόχο την συγκρότηση νέας πολιτικής κίνησης, που μπορεί να μετεξελιχθεί και σε κόμμα του σοσιαλιστικού χώρου. 

Το Σάββατο περί τους 200 συνδικαλιστές και στελέχη του κινήματος από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και συμφώνησαν ότι "η κατάσταση δεν πάει άλλο με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου" τονίζοντας ότι έχει μεταμορφωθεί "σε κόμμα της Δεξιάς που δεν υπηρετεί τις αρχές της ιδρυτικής του διακήρυξης. 

Την πρωτοβουλία για την συνάντηση των αγωνιούντων πήραν συνδικαλιστικά στελέχη και κυρίως ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης, ενώ συμμετείχαν και στελέχη της ομάδας Παναγιωτακόπουλου

Στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων το παρών ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας, ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος ο πρώην δήμαρχος της Ηλιούπολης και πρώην διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Βαλασόπουλος, ο Χάρης Τσιόκας, ο Λευτέρης Τζιόλας, η Ντίνα Λάζαρη και ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος

Αυτό που έγινε σαφές είναι ότι οι συνδικαλιστές γυρίζουν την πλάτη στον Ευάγγελο Βενιζέλο και θεωρούν ότι οι εφαρμοζόμενες πολιτικές πολλαπλασίασαν την πολύπλευρη, κοινωνική, πολιτισμική και οικονομική κρίση. 

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική συνδιάσκεψη και συμμετοχή όλων των τάσεων, ρευμάτων, κινήσεων και στελεχών που συγκροτούν τον σοσιαλιστικό χώρο. Επίσης θα δημιουργηθούν πυρήνες του εγχειρήματος σε κάθε εργασιακό χώρο.