Σε... οφθαλμαπάτη αποδίδουν στο ΓΕΕΘΑ το συναγερμό που σήμανε ξαφνικά στο Πεντάγωνο και τέθηκε αμέσως σε επιφυλακή ολόκληρο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Συγκεκριμένα αργά το βράδυ της Παρασκευής, μετά τις 9 η ώρα, έφεδρος που έκανε σκοπιά στο Πεντάγωνο ενημέρωσε ότι αντιλήφθηκε τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι να πετάει στο προαύλιο χώρο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Αμέσως σήμανε συναγερμό. Δεν είναι απίθανο το ενδεχόμενο «τυφλού» τρομοκρατικού κτυπήματος σε έναν τόσο ευαίσθητο χώρο που θα προκαλούσε δυσμενείς εντυπώσεις, με εικόνες οι οποίες θα ταξίδευαν «αστραπιαία» έως το εξωτερικό και θα έπλητταν τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας. Με αυτές τις σκέψεις όλες οι δυνάμεις φύλαξης του Πενταγώνου πήραν θέσεις μάχης και ξεκίνησε η αναζήτηση στον νυχτερινό ουρανό.

Ήταν σε τέτοιο βαθμό η κινητοποίηση που ενημερώθηκε μάλιστα και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Μάλιστα στο προαύλιο του Πενταγώνου αλλά και στην ταράτσα του κτιρίου βγήκαν άνδρες με θερμικά κιάλια. Οι ώρες περνούσαν αλλά ιπτάμενος εισβολέας δεν εντοπίστηκε. Τίποτα ύποπτο τελικά δεν πετούσε στον... εναέριο χώρο του Πεντάγωνου

Οι αξιωματικοί στο Πεντάγωνο ενημερώθηκαν και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο φαντάρος που έδωσε το συναγερμό μπέρδεψε τα φώτα κάποιου πολιτικού αεροσκάφους και τα είδε ως φώτα τηλεκατευθυνόμενου το οποίο  θα χτυπούσε το Πεντάγωνο.

Βέβαια το τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι κάνει κάποιο θόρυβο και το ύψος που πετάει δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνο ενός πραγματικού αεροσκάφους που ταξιδεύει και δεν γνωρίζουμε αν τα ελικοπτεράκια του αερομοντελισμού έχουν και φωτάκια πορείας. Περίεργα πράγματα

Γ. Κοκ.