Άλλη μία αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησαν δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη περί ενδεχομένου χρηματισμού βουλευτών με φόντο την προεδρική εκλογή.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Mega, αναφέρθηκε σε δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο «"γαλάζιοι" επιχειρηματίες έχουν φτιάξει κουμπαρά για να βρεθούν οι 180 βουλευτές για την προεδρική εκλογή».

Ερωτηθείς εάν υιοθετεί το δημοσίευμα -που, όπως ο ίδιος διευκρίνισε, ήταν του kontranews- απάντησε μεταξύ άλλων ότι «ο φόβος φυλά τα έρμα».

Ο υπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος, o οποίος ήταν στην ίδια εκπομπή, αντέδρασε έντονα, ζητώντας την παρέμβαση του εισαγγελέα. «Είναι ντροπή. Τουλάχιστον ντροπή. Η καταγγελία η οποία για εμένα είναι και έρευνα του εισαγγελέα» είπε χαρακτηριστικά.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, επιτέθηκε στον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «συνέχισε την αθλιότητα του κ. Τσίπρα».

Ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του, στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM» είπε για τις δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη:

«Ο κ. Σκουρλέτης έκανε μια αναφορά πάνω σε ένα δημοσίευμα, το οποίο νομίζω ότι έχει και αυτό την αξία του. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο, διότι ήταν πάρα πολύ ακριβής και μελετημένη η τοποθέτησή του. Κινήθηκε όπως θα έπρεπε και έχει την απόλυτη στήριξή μας πάνω σ' αυτή την αποστροφή».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε, στη συνέχεια, στον κ. Παππά, με ανακοίνωσή της.

«Ρεσιτάλ αθλιότητας σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τις αθλιότητες Σκουρλέτη, ήρθαν οι αθλιότητες Παππά. Ο κ. Τσίπρας, πρώτα αυτοπροσκαλείται και μετά έχει το θράσος να δηλώνει, δια του στενότερου συνεργάτη του, ότι στο ραντεβού που… έκλεισε μόνος του, θα ζητήσει… παραίτηση του Πρωθυπουργού! Όλα αυτά με πρόσφατη την ψηφοφορία στη Βουλή, στη διάρκεια της οποίας επαναβεβαιώθηκε η Δεδηλωμένη. Ο ξεπεσμός δεν έχει όρια» ανέφερε.