Την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας σε περίπτωση πρόσκλησης του πρωθυπουργού για συνάντησή τους, δήλωσε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παππάς.

«Προφανώς και δεν θα την αρνηθεί την πρόσκληση ο κ. Τσίπρας και θα πει ενώπιον του πρωθυπουργού αυτά που πρέπει να του πει και τις δημόσια διατυπωμένες θέσεις μας. Όπως είχε πει ο κ. Σαμαράς το 2011 στον κ. Παπανδρέου ότι πρέπει να παραιτηθεί, φαντάζομαι ότι είναι ευκαιρία να το ακούσει διά ζώσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς σε συνέντευξή του στο Βήμα FM.

«H συζήτηση στη Βουλή απέδειξε ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη λογική που η τρόικα έχει επιβάλει στην Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτήν τη στιγμή είναι η πρώτη πολιτική δύναμη. Συνεπώς, πρέπει να κάνει καθαρό ένα όχι απέναντι στην κυβέρνηση διότι δεν κρατάει κανένα κλειδί εξελίξεων, αλλά και να πει προς τους εταίρους μας, ότι οποιαδήποτε συμφωνία με τους εταίρους μας δεσμεύει τη χώρα και είναι μακρόχρονη, πρέπει να έχει τουλάχιστον τη βασική συμφωνία μας και να προκύψει από Βουλή που θα έχει πίσω της τη φρέσκια λαϊκή εντολή» τόνισε.

Σχετικά με το ζήτημα των 180 ψήφων για την προεδρική εκλογή σημείωσε με νόημα ότι «έχει διαμορφωθεί ένα περιβάλλον που προεξοφλεί ότι έχουμε κυβέρνηση με ακραία διάρκεια ζωής τρεις- τέσσερις μήνες και αυτό δεν διευκολύνει».