Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας.

Στην εισήγησή του ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος, υπογράμμισε ότι στρατηγική επιλογή του κόμματος είναι να γίνουν οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας το 2016, καθώς αυτό επιβάλλει το Εθνικό συμφέρον. Τόνισε ωστόσο, ότι «θα κάνουν λάθος όσοι νομίζουν πως μπορούν να βρουν απροετοίμαστη τη Νέα Δημοκρατία».

«Πιστεύουμε», πρόσθεσε, «βαθιά στο θεσμικό ρόλο των πολιτικών οργανισμών και δεν τους αντιλαμβανόμαστε ως εκλογικούς μηχανισμούς. Θεωρούμε πως πρέπει να έχουν καθημερινή και αμφίδρομη επικοινωνία με την κοινωνία και να έχουν διαρκή παρουσία στο πλευρό του πολίτη».

Το επόμενο διάστημα, η Νέα Δημοκρατία, θα συνεχίσει τις εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια από την επέτειο της ίδρυσής της. Θα πραγματοποιηθούν 51 εκδηλώσεις, μία σε κάθε νομό. Θα αρχίσουν μεθαύριο Τετάρτη από την Πάτρα, με κεντρικό ομιλητή τον κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη και θα ολοκληρωθούν στο τέλος του χρόνου, όταν και ημερολογιακά κλείνει η χρονιά της επετείου των 40 χρόνων.

Στη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε, επίσης, η συγκρότηση 11 Ομάδων Παραγωγής Πολιτικής. Αυτές θα αποτελούνται από 11 μη κοινοβουλευτικά στελέχη, κατά κύριο λόγο από την ακαδημαϊκή κοινότητα και την αγορά που θα συμβάλλουν ουσιαστικά με την γνώση και την εμπειρία τους στο έργο αυτό.

Οι συγκεκριμένες ομάδες που θα λειτουργούν παράλληλα με τις Επιτροπές της Βουλής είναι οι εξής:

 
·    Εξωτερικών και Άμυνας 
·    Οικονομίας
·    Ανάπτυξης και Λειτουργίας της Αγοράς
·    Δημόσιας Τάξης και Μεταναστευτικής Πολιτικής
·    Δικαιοσύνης, Θεσμών και Διαφάνειας
·    Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων
·    Υγείας και Πολιτικών Αλληλεγγύης
·    Εργασίας και Ασφάλισης
·    Περιφερειακής Πολιτικής
·    Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού
·    Τουρισμού και Εξωστρέφειας

Πέρα από τις ομάδες αυτές θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους οι Γραμματείες Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αγροτικής Ανάπτυξης, που προβλέπονται στο οργανόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.