Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στο κείμενο της «κίνησης των 75» που ζητούσαν τη σύγκληση συνεδρίου του κόμματος.

Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη σχολίαζαν πως το «το ΠΑΣΟΚ τηρεί με απόλυτη δημοκρατική ευαισθησία τις καταστατικές του διαδικασίες» και σημείωσαν πως «αυτό ισχύει και για τη σύγκληση συνεδρίου και για τη συνεργασία στο σχήμα της Ελιάς στις ευρωεκλογές και για τη διοργάνωση του συνεδρίου της δημοκρατικής παράταξης».

Σχολιάζοντας το κείμενο, οι ίδιες πηγές τόνιζαν πως «επιβάλλει να αναρωτηθεί κάποιος ποιες διαδικασίες ακολουθήθηκαν για τις μεγάλες επιλογές που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ να αναλάβει μόνο του την ευθύνη της υπαγωγής στο μνημόνιο και το πρόγραμμα στήριξης το 2010 ή να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας (υπό το Λ. Παπαδήμο) το Νοέμβριο του 2011 με τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ; Τι λένε οι τότε κατέχοντες τις θεσμικά υπεύθυνες θέσεις στο ΠΑΣΟΚ;».

Συνεχίζοντας, από τη Χαριλάου Τρικούπη σημείωναν πως «κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ πράγματι ποτέ δεν συμφώνησαν με επιλογές ευθύνης και με αντιδημοφιλείς αποφάσεις, αναγκαίες για τη χώρα».

Οι ίδιες πηγές συμπλήρωσαν μάλιστα ότι «πάει όμως πολύ άνθρωποι που στήριξαν, στην πιο σκληρή φάση, τέτοιες αποφάσεις να παριστάνουν τώρα τον ανήξερο και ευαίσθητο και να καταγγέλλουν αποφάσεις που χειροκρότησαν και υπηρέτησαν, ορισμένοι μάλιστα έχοντας κρίσιμους ρόλους στη κυβέρνηση, τη Βουλή ή το κόμμα».

Συνεχίζοντας τις αιχμές, τονίζουν ότι «ζήτημα είναι πάντοτε ένα και μόνο: το κριτήριο του παραβάν». Και αναφέρουν ότι «κάποιοι επιμένουν να στροβιλίζονται στο παρελθόν και να πλήττουν την ενότητα και τη συσπείρωση της Δημοκρατικής Παράταξης».

«Εμείς παλεύουμε για την έξοδο της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια και την απεμπλοκή από την τρόικα και το ΔΝΤ, σχεδιάζουμε το μέλλον για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας με κοινωνική ευαισθησία, διασφαλίζοντας τη κοινωνική συνοχή» συνεχίζουν οι ίδιες πηγές και καταλήγουν:

«Επιτέλους ας αφήσουν ήσυχη την Παράταξη να αναπνεύσει».