Περαιτέρω δίχτυ ασφαλείας θα μπορούσε να διασφαλίσει η Ελλάδα σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στις συνομιλίες που έγιναν στο Eurogroup και επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Πρόκειται για πιστώσεις από τους εταίρους της Ελλάδας στην ευρωζώνη, εάν τηρήσει τους αυστηρούς όρους που απαιτούνται για να επιτύχει την έξοδό της από το μνημόνιο στα τέλη του έτους, όπως είπε η ίδια πηγή στο πρακτορείο.

Σημειώνεται πως η εφημερίδα Handelsblatt έγραψε, επικαλούμενη γερμανικές κυβερνητικές πηγές, ότι μια προληπτική γραμμή πιστώσεων θα μπορούσε να συμβάλει να εξασφαλιστεί πως η Αθήνα θα τηρήσει το πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων που προέβλεπε το μνημόνιο δανεισμού της.

Οι συνομιλίες όσον αφορά την Ελλάδα επικεντρώθηκαν στη δημιουργία μιας νέας γραμμής πιστώσεων από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ), σύμφωνα με την ίδια πηγή μίλησε στο Reuters.

Η Αθήνα διαπραγματεύεται με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενόψει του τερματισμού της ευρωπαϊκής πτυχής του δανεισμού της την 31η Δεκεμβρίου. 

TAGS