Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου  

Ως μια ακόμα κυβερνητική προσπάθεια προκειμένου να αλλάξει η πολιτική  ατζέντα και να ξεχαστούν τα σοβαρά προβλήματα του τόπου που είναι η φτώχεια και η ανεργία εκλαμβάνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την εμμονή της ΝΔ να αναφέρεται στο θέμα των « φίλων» του πρωθυπουργού. 

Όπως λένε οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα η κυβέρνηση προσπάθησε και χθες να επανέλθει  στο θέμα των ονομάτων θεωρώντας ότι αυτό το θέμα θα μπορούσε να φέρει σε δύσκολη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ  από την στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να μην αναφέρει τα ονόματα  των επιχειρηματιών στην Βουλή. 

Η επαναφορά του θέματος έγινε από τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πάνο Σκουρλέτη ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή στο Mega είπε ότι «"γαλάζιοι" επιχειρηματίες έχουν φτιάξει κουμπαρά για να βρεθούν οι 180 βουλευτές για την προεδρική εκλογή».Μάλιστα όταν ρωτήθηκε  εάν υιοθετεί το δημοσίευμα -που, όπως ο ίδιος διευκρίνισε, ήταν του kontranews- απάντησε μεταξύ άλλων ότι «ο φόβος φυλά τα έρμα». 

Στον ΣΥΡΙΖΑ είδαν την εισαγγελική παρέμβαση που έγινε λίγη ώρα αργότερα με ικανοποίηση αλλά  και με σκεπτικισμό αφού όπως δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης τα δημοσιεύματα είναι εδώ και καιρό αναρτημένα (τουλάχιστον δύο διαφορετικά) στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα να προκαλεί εύλογα ερωτήματα για το χρόνο αντίδρασης της δικαιοσύνης.» Αναφερόμενος μάλιστα στην δήλωση του πρωθυπουργού – ο οποίος μίλησε για άθλια υπονοούμενα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε  ότι  «ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλούν οι αντιδράσεις του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της συγκυβέρνησης,  ενώ στην συνέχεια τους κάλεσε  να κάνουν όλοι μαζί μια ανοιχτή συζήτηση μπροστά στον ελληνικό λαό, με βάση τα πολιτικά κριτήρια που ο κάθε βουλευτής που συμμετέχει στο ελληνικό κοινοβούλιο, θα σταθμίσει την ψήφο του πάνω στην εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας.» 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα Νίκος Παππάς ο οποίος είπε ότι «Ο Πάνος Σκουρλέτης έκανε μια αναφορά πάνω σε ένα δημοσίευμα, το οποίο νομίζω ότι έχει και αυτό την αξία του. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο, διότι ήταν πάρα πολύ ακριβής και μελετημένη η τοποθέτησή του. Κινήθηκε όπως θα έπρεπε και έχει την απόλυτη στήριξή μας πάνω σ' αυτή την αποστροφή». Πάντως ο Νίκος Παππάς δεν άφησε αναπάντητα και τα σενάρια που θέλουν τον πρωθυπουργό να καλεί τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. «Εάν ο Αλέξης Τσίπρας συναντήσει τον Αντώνη  Σαμαρά θα του ζητήσει να παραιτηθεί» είπε.