Στην «καρδιά» των Ενόπλων Δυνάμεων που χτυπάει στη Λάρισα βρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη στην έδρα της  1ης Στρατιάς, στο Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε/ΕΣΕΕ), καθώς και στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ). 

Ο κ. Αβραμόπουλος είχε λεπτομερέστατη  ενημέρωση  από τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, τον Επιτελάρχη ταξίαρχο Χρήστο Δρίβα και από τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχο Χρήστο Βαΐτση. 

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς και ο Αρχηγός  ΓΕΣ αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς

Κατά τον χαιρετισμό του προς τις ηγεσίες των τριών μειζόνων σχηματισμών, ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του και μεταξύ άλλων δήλωσε: 

«Θέλω μέσα από αυτήν την ευκαιρία, να σας ευχαριστήσω και να σας παρακαλέσω όπως μεταφέρετε σε όλα τα στελέχη όλων των βαθμίδων, επίσης τις θερμές ευχαριστίες μου. Να τους μεταφέρετε την ενθάρρυνσή μου να συνεχίσουν την άσκηση των καθηκόντων τους πάντα με γνώμονα την άδολη και συνειδητή αγάπη προς τη Σημαία και την Πατρίδα». 

Μάλιστα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποσχέθηκε να είναι αρωγός στον αγώνα και «να υπολογίζεται  πάντοτε στη δική μου παρουσία σε όλα τα θέματα που αφορούν στη ζωή σας, στην υπηρεσία σας και στη λειτουργία σας ως αναπόσπαστου ισχυρού κομματιού του εθνικού μας συστήματος. Εύχομαι υγεία, δύναμη και αντοχή». 

Τέλος εξέφρασε την υπερηφάνεια του  που είχε την τύχη να βρεθεί  κι ανάμεσά τους.