Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Όσους προδίδουν το ΠΑΣΟΚ στο...παραβάν φωτογράφισε χθες η Χαριλάου Τρικούπη υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς πως η κίνηση των "75" περί τον Μιχάλη Καρχιμάκη και οι συνδικαλιστές του κινήματος που θέλουν να κάνουν δικό τους κόμμα ανήκουν στην κατηγορία εκείνων μαυρίζουν το κίνημα πίσω από τις κουρτίνες την ημέρα των εκλογών. 

Το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε έντονα στο κείμενο που φέρει 4.000 υπογραφές μελών και στελεχών του, μεταξύ των οποίων και εννέα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και το οποίο ουσιαστικά αδειάζει την ηγεσία του κόμματος, χαρακτηρίζει "κατασκεύασμα" την Ελιά και ζητεί την προκήρυξη έκτακτου συνεδρίου. 

Ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ την πέφτει στο ένα κομμάτι των "παπανδρεϊκών" του κόμματος και διερωτάται για τους αμφισβητίες των επιλογών που ακολουθήθηκαν το 2010 και για την συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου ποιοι είχαν τις ευθύνες. "Τι λένε οι τότε κατέχοντες τις θεσμικά υπεύθυνες θέσεις στο ΠΑΣΟΚ" τονίζουν κύκλοι του κόμματος θυμίζοντας ότι το ζήτημα είναι πάντα ένα: Το κριτήριο του παραβάν. 

Το κείμενο των 75, συνοδευόμενο από 4.000 υπογραφές ενόχλησε σφόδρα την ηγεσία του κόμματος και σε συνδυασμό με την πρόσφατη "αποστασία" των συνδικαλιστών αλλά και τα γεγονότα της κοινοβουλευτικής ομάδας προκάλεσε την οργή του Ευάγγελου Βενιζέλου. 

Παράγοντες του ΠΑΣΟΚ που κινούνται κοντά στην ηγεσία τονίζουν πως την ώρα που το κόμμα παλεύει για την έξοδο από τα μνημόνια και την απεμπλοκή από την τρόικα και το ΔΝΤ κάποιοι πλήττουν την ενότητα και την συσπείρωση της Δημοκρατικής Παράταξης

«Επιτέλους ας αφήσουν ήσυχη την Παράταξη να αναπνεύσει» τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι του ΠΑΣΟΚ

Εμμέσως γίνεται αντιληπτό ότι η ηγεσία του κόμματος ζητεί από τους αμφισβητίες είτε να σιωπήσουν είτε να πάρουν μεγάλες αποφάσεις και να αποχωρήσουν από το κόμμα. Ούτως ή άλλως με όσα υπαινίσσονται οι κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη τόσο τα συνδικαλιστικά στελέχη του κόμματος που επιθυμούν να ιδρύσουν πολιτικό φορέα όσο και οι περί τον Μιχάλη Καρχιμάκη υπογράφοντες την ώρα της κάλπης υπονομεύουν και δεν ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ.