Στη μονιμοποίηση 1.490 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ) προχώρησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μετά την ολοκλήρωση της επταετούς θητείας τους στον ελληνικό Στρατό. Άνδρες και γυναίκες που είχαν προσληφθεί από τον Οκτώβριο του 2007 έως τον Ιανουάριο του 2008  από το Πεντάγωνο  δήλωσαν επιθυμία να επανακαταταχθούν και να νομιμοποιηθούν. Βέβαια οι ενδιαφερόμενοι αυτοί,  είχαν στο φάκελο τους θετικές αξιολογήσεις από τους ανωτέρους τους  αξιωματικούς.

Έτσι δόθηκε το «πράσινο φως» από τον υπουργό Εθινικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο  να ξεκινήσει η διαδικασία της μονιμοποίησής τους.

Έτσι την περασμένη Παρασκευή  πραγματοποιήθηκε  στη Χίο η τελετή ορκωμοσίας  μονιμοποίησης 80 Επαγγελματιών Οπλιτών, οι οποίοι  υπηρετούν στην περιοχή  ευθύνης της 96ης Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (96 ΑΔΤΕ). Η συγκεκριμένη ορκωμοσία έγινε στο στρατόπεδο του «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΖ)  ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΥ ΜΙΧΑΗΛ», παρουσία του Διοικητή της 96 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής ταξίαρχου  Ιωάννη Παπαπροκοπίου, αντιπροσωπείας  αξιωματικών , συγγενών και φίλων των νέων υπαξιωματικών.

Γ. Κοκ.