current views are: 2

14 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση12:50

Τσίπρας: Θα ψηφίσουμε την πρόταση για τα «κόκκινα» δάνεια- Καμμένος: Ζούμε μέρες του ’65

Ένα πρώτο βήμα συνεννόησης έγινε στη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου.

Δημοσίευση 12:50’
αρθρο-newpost

Ένα πρώτο βήμα συνεννόησης έγινε στη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου.

να πρώτο βήμα συνεννόησης έγινε στη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε πως «είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε την πρόταση νόμου για τα “κόκκινα” δάνεια η οποία κινείται σε παράλληλο επίπεδο με τα όσα είπαμε στη ΔΕΘ. Υπάρχουν κοινά σημεία αλλά και διαφορετικές προσεγγίσεις». Παράλληλα ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι εάν πάει η πρόταση νόμου στην Ολομέλεια της Βουλής θα ψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλησε να σχολιάσει την Δικαιοσύνη, σχετικά με τις εξελίξεις περί καταγγελιών χρηματισμού βουλευτών.

Σημείωσε δε, ότι γίνονται τα αναγκαία βήματα για την επανεκίνηση της οικονομίας και την σύγκληση απόψεων μεταξύ διαφορετικών δυνάμεων που στόχο έχουν να σταματήσουν τη πολιτική του μνημονίου.

Από την πλευρά του, ο κ. Καμμένος είπε χαρακτηριστικά «ζούμε μέρες του ’65» και έκανε λόγο για χρήση ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους (ΣΔΟΕ) για έλεγχο πολλών βουλευτών των ΑΝΕΛ, πρώην και νυν.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κάλεσε την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να καλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να εξηγήσει τη δήλωση στις 12 Απριλίου του 2012 ότι ο Συμπιλίδης πήρε τα 30 αργύρια.

Απαντώντας σε ερώτηση για πιθανό σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας μεταξύ των δύο κομμάτων, ο κ. Καμμένος περιορίστηκε να πει ότι «αυτά θα τα αποφασίσει ο ελληνικός λαός» και πως «εμείς κάνουμε ένα δημόσιο και έντιμο διάλογο μπροστά στις κάμερες».  

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, σημείωσε επίσης ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να στηρίξει την πρόταση της κυβέρνησης για την Προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς όπως είπε, το μόνο που θα κάνει ένας τέτοιος πρόεδρος είναι να «παρατείνει τη ζωή αυτής της απερχόμενης κυβέρνησης. 

 

Π.Τ.


σχετικα αρθρα