Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά στο πλαίσιο της εφαρμογής μίας νέας κυβερνητικής πολιτικής που στοχεύει το ίδιο το κράτος να εμπλακεί με αξιωματούχους του στην προώθηση ελληνικών προϊόντων με καθημερινή δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα  η Φ. Γεννηματά βρέθηκε στη Διεθνή Έκθεση Αμυντικών Συστημάτων «AUSA 2014» που πραγματοποιείται στις ΗΠΑ για να εγκαινιάσει το ελληνικό περίπετρο, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης.

«Η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία πλέον, θα προβάλλεται μέσω ενιαίου εθνικού περιπτέρου στις σημαντικότερες Διεθνείς Εκθέσεις» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός και επεσήμανε ότι: «Πριν από το  τέλος του 2014 θα είναι έτοιμο κοινό διαφημιστικό υλικό όλων των ελληνικών εταιριών του κλάδου, το οποίο θα προωθείται μέσω των στρατιωτικών ακολούθων μας και θα επιδίδεται σε κάθε επίσημη επίσκεψη υψηλόβαθμων Ελληνικών αντιπροσωπειών.

-Καταρτίστηκε για πρώτη φορά Εθνική Αμυντική Βιομηχανική Στρατηγική.
-Στηρίζουμε έμπρακτα την έρευνα και την τεχνολογία μέσω του ενιαίου φορέα και τη χρηματοδότηση με 1% επί του προϋπολογισμού των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
-Καταρτίστηκε  Ενιαίο Μητρώο Επιχειρήσεων Αμυντικού Τομέα.
-Επεξεργαζόμαστε σύστημα πιστοποίησης των προϊόντων της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας».

Η κ. Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι: «Αυτή η δυναμική παρουσία της Ελλάδας – που πριν από δύο χρόνια δεν είχε καμία συμμετοχή- στέλνει μήνυμα ανάκαμψης, εξωστρέφειας και αυτοπεποίθησης.  Η Κυβέρνηση, ο υπουργός και εγώ προσωπικά, θεωρούμε ότι η Εθνική Αμυντική Βιομηχανία αποτελεί ισχυρό παράγοντα ενίσχυσης των εθνικών μας συμφερόντων, πολλαπλασιαστή ισχύος για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, αλλά και μοχλό ανάπτυξης. Διαθέτει στελέχη, τεχνογνωσία, έμπειρο προσωπικό και ποιοτικά προϊόντα. 

Το περίπτερο μας, το επιμελήθηκε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, με αρωγό το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Οικονόμου, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον Xρίστος Παναγόπουλος, ο στρατιωτικός ακόλουθος και ακόλουθος Άμυνας της ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον Ευάγγελος Παπαδόπουλος, ο αντιπρόεδρος της AUSA LTG Τζέρι Σιν και ο πρόεδρος του Eλληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Σίμος Αναστασόπουλος. 

Η εθνική συμμετοχή στην AUSA 2014 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και υποστηρίζεται από το Enterprise Greece Ιnvest & Trade, την Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής και Άμυνας (ΕΕΛΕΑΑ) και από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ).


Γ.Κοκ.