Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος 
 
Όσο και αν κάποιοι γκρινιάζουν δεν φαίνεται να έχουν τη διάθεση και τη δυνατότητα να αμφισβητήσουν στα ίσια τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γνωρίζει πως ο ίδιος έχει στα χέρια του και το μαχαίρι και το πεπόνι. Όταν και αν ο ίδιος κρίνει πως ήρθε η ώρα να αποχωρήσει τότε θα το πράξει. Έως ότου έρθει εκείνη η ώρα θα είναι ο απόλυτος ρυθμιστής της κατάστασης στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αλλά και γενικότερα στο χώρα, καθώς στην παρούσα φάση δεν φαίνεται να υπάρχει τίποτα στον ορίζοντα.

Οι υποψήφιοι δελφίνοι δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της αντιπαράθεσης, καθώς αν κινηθούν εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου τότε αυτομάτως θα κατηγορηθούν για προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Στη Χαριλάου Τρικούπη καταστρώνουν σχέδια αντιμετώπισης της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Μπορεί δημοσίως συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου να δηλώνουν πως με το ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούν να συνεργαστούν ωστόσο plan B για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει και είναι η προσέγγιση της Κουμουνδούρου. Άλλωστε επίσης δημοσίως στελέχη του ΠΑΣΟΚ π.χ Λεωνίδας Γρηγοράκος, δεν αποκλείουν συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.

Εντός του κόμματος πάντως δεν υπάρχει ουδείς που να δείχνει διάθεση, να αμφισβητήσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να υπάρχουν γκρίνιες, ένταση, φωνές και αντεγκλήσεις ωστόσο τα πράγματα μένουν έως εκεί.

Οι περισσότεροι περιμένουν πρώτα να γίνουν οι εκλογές και μετά να εκδηλωθούν και το μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση τους ενδιαφέρει είναι να επανεκλεγούν στη Βουλή.

Έως τότε λοιπόν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και οι άνθρωποι που εκείνος έχει επιλέξει θα «τρέξουν» το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης και θα ορίσουν τις εξελίξεις.