Να καταθέσουν στη Βουλή, τα ακριβή στοιχεία που αφορούν τα δάνεια που έχουν συνάψει με τράπεζες, ζήτησε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της βουλής που συζητά το νομοσχέδιο για τα οικονομικά των κομμάτων, ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι μέχρι το βράδυ της Τετάρτης που θα ψηφιστούν οι ρυθμίσεις, θα πρέπει τα δύο κόμματα θα πρέπει να έχουν καταθέσει τα στοιχεία για τα δάνεια συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ.

« Ζητάμε έστω τις ρυθμίσεις των δανείων και δεν λέμε ούτε για σκάνδαλο, ούτε για τίποτα», σημείωσε.

Ακόμα, αναγνώρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει δάνεια ύψους 8,5 εκατ. ευρώ που έχει ρυθμίσει και προσπαθεί με «με πολλά προβλήματα και σκόντα» να τα εξυπηρετήσει.

Κατήγγειλε ταυτόχρονα ότι το 2013 η ΝΔ έλαβε δάνειο 14,6 εκατ. ευρώ, επικαλούμενος σχετικό ισολογισμό του κόμματος, ενώ χαρακτήρισε «ξεφτίλα» την μη δημοσίευση του πορίσματος για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.

O υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος απαντώντας στον κ. Βούτση τόνισε πως «η Νέα Δημοκρατία, όποια δάνεια έχει πάρει τα έχει πάρει με διαφάνεια και τα εξυπηρετεί όπως και όλα τα άλλα χρέη της».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης σημείωσε πως «η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης δεν λύνει το πρόβλημα και υπάρχει πρόσδεση μεγάλου μέρους του πολιτικού συστήματος σε οικονομικά συμφέροντα».

Ο κ. Κουβέλης επεσήμανε πως πρέπει να τεθεί ένα όριο στις δαπάνες των κομμάτων αλλιώς θα αναζητούνται πάντα οι δρόμοι διαφυγής και «ο δρόμος για χρηματισμούς κάτω από το τραπέζι θα είναι ανοιχτός».

Παράλληλα αναρωτήθηκε «αν τα δάνεια των κομμάτων εξυπηρετούνται ή αν είναι κόκκινα και αναχρηματοδοτούνται από τις ίδιες τις τράπεζες».

Π.Τ.