«Βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμη φάση» υπογράμμισε ο  υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, που επεσήμανε πως «μετά από 5 χρόνια θυσιών, όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε στο ξέφωτο να γυρίσουμε σελίδα».

Ο υπουργός  που επισκέπτεται τα Γιάννενα τόνισε, ότι «αυτό που έχει σημασία, είναι όχι να δούμε τα λάθη του παρελθόντος, αλλά να δούμε πως μπορούμε σήμερα, εδώ και τώρα, να διαμορφώσουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, που θα στηρίζεται στα δύο μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου. Το φυσικό περιβάλλον, τον ορυκτό πλούτο, συνολικά το περιβάλλον της χώρας και στους ανθρώπους του, τη νέα γενιά».

Όπως είπε, οι πολίτες ζητούν «όχι άλλα λόγια, αλλά πράξεις, όχι σχολιασμό στην επικαιρότητα αλλά ενέργειες και συγκεκριμένες πράξεις για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα».

Θεωρώ, πρόσθεσε, ότι «ένας πολιτικός που έχει ευθύνη για ένα τμήμα της δημόσιας ζωής είναι χρήσιμος, όχι όταν σχολιάζει ή πετάει τσιτάτα στις τηλεοράσεις, αλλά όταν με πολύ σοβαρότητα και υπευθυνότητα προτείνει στον ελληνικό λαό, την δική του πρόταση για να ξεπεράσει την κρίση, αξιακή, οικονομική, εθνική, γεωπολιτική». 

Συνεχίζοντας επισήμανε πως «όποιος ισχυρίζεται ότι γυρνώντας ένα κουμπί μπορεί να λύσει τα προβλήματα του ελληνικού λαού, απλώς δεν ζει σε αυτό τον τόπο» και πρόσθεσε: 

«Εμείς ζούμε σε αυτό τον τόπο, άρα οι προτάσεις μας πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένες με χρονοδιάγραμμα και βασισμένες σε δεδομένα».

Ως ΠΑΣΟΚ, είπε ο κ. Μανιάτης , συμμετέχουμε σε μία κυβέρνηση εθνικής ανάγκης, προκειμένου να βοηθήσουμε την χώρα και την κοινωνία, να ξεπεράσει την μεγαλύτερη κρίση που γνώρισε από τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο και μετά.

Οι αποφάσεις στο ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε, παίρνονται κάθε φορά μετά από συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων και της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος η οποία συνεδριάζει πολλές φορές «προκειμένου να διαμορφώνει πολιτικές θέσεις επί πραγματικών προβλημάτων, όχι επί θεωριών και λόγων στις τηλεοράσεις και τις εφημερίδες».