Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Στον εισαγγελέα κλήθηκε για να καταθέσει την ερχόμενη Δευτέρα ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Κωνσταντόπουλος για τα όσα είχε πει πριν από ένα μήνα στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ  για προσπάθεια επηρεασμού των βουλευτών  για το θέμα του προέδρου της Δημοκρατίας. «Παρασκηνιακές προσπάθειες, για να μη γίνουν εκλογές, με πιέσεις, υποσχέσεις, παροχές και ανταλλάγματα, που θυμίζουν παλιές αμαρτωλές περιόδους, αποτελούν εκτροπή είχε πει ο Νίκος Κωνσταντόπουλος . Όπως άλλωστε, συνιστούν αλλοίωση του πολιτεύματος η επιβολή του καθεστώτος επιτήρησης κι όσα γίνονται για την συνέχισή του με πιέσεις, υποσχέσεις, παροχές και ανταλλάγματα, που θυμίζουν παλιές αμαρτωλές περιόδους, και  αποτελούν εκτροπή.» 

Την δήλωση αυτή επικαλέστηκε  μάλιστα και ο Νίκος Παππάς όταν χθες ρωτήθηκε σχετικά με τις καταγγελίες Σκουρλέτη περί κουμπαρά. 

«Εμείς έχουμε την υποχρέωση να κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για να μην εκτραπεί η Δημοκρατία μας. Έχουν και ένα προληπτικό στοιχείο οι επισημάνσεις μας. Εμείς ήρθαμε να πούμε ότι υπάρχει και διατηρείται μία τέτοια συζήτηση. Είχαμε παρεμβάσεις και του κ. Καμμένου, είχαμε την παρέμβαση του κ. Κωνσταντόπουλου, είχαμε την παρέμβαση του κ. Καρατζαφέρη παλαιότερα», πρόσθεσε. 

«Η δικαιοσύνη άλλες φορές αντιδρά, άλλες δεν αντιδρά. Δεν αντέδρασε όταν ο κ. Βενιζέλος είπε ότι έχει τα αμυντικά σχέδια της χώρας στο σπίτι του, ή όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένοπλες συνιστώσες είπε ακόμα το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ . Δεν περιμέναμε και δεν θεωρούμε δόκιμη την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού, μετά την παρέμβαση της δικαιοσύνης. Εμείς αντιδράσαμε με ψυχραιμία. Αυτοί οι ανόητοι ισχυρισμοί δεν πείθουν κανέναν Έλληνα και καμία Ελληνίδα».  

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος κλήθηκε στο πλαίσιο  της έρευνας που κάνει η εισαγγελέας  του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη   μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη για απόπειρα δωροδοκίας των βουλευτών . Ο Πάνος Σκουρλέτης κατήγγειλε στο Mega ότι με επιχειρηματικά χρήματα, επιχειρείται η προσέγγιση  βουλευτών, ώστε να εξασφαλιστούν οι 180 ψήφοι που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Πάντως  τα στελέχη της Κουμουνδούρου έχουν αποφασίσει να φτάσουν στα …άκρα την αντιπαράθεση  για το θέμα του προέδρου της Δημοκρατίας αφού έχουν αποφασίσει να ξεκαθαρίσουν με κάθε τρόπο στους ανεξάρτητους βουλευτές ότι δρόμος επιστροφής σε αυτό το θέμα δεν υπάρχει. Με την φράση «εάν κάποιος δεν θεωρήσει ότι είναι σημαντικό να τερματιστεί αυτή η πολιτική και ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κόβει τις γέφυρες συνεργασίας μαζί μας» που  είπε χθες  ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα Νίκος Παππάς ξεκαθάρισε  μια και καλή  τις προθέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Με την δήλωση του αυτή ο Νίκος Παππάς δεν άφησε κανένα περιθώριο ελιγμών στους ανένταχτους της Βουλής που επιθυμούν να έχουν το ένα πόδι κοντά στην ΝΔ και το άλλο πλάι στον ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά ο στενός συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεκαθάρισε εάν όσοι δεν ψηφίσουν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας θα βρεθούν  αυτομάτως στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. « Μια τέτοια απόφαση λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου θα προκύψει από το κορυφαίο όργανο του κόμματος την ΚΕ. Εμείς στείλαμε το μήνυμα και όποιος το κατάλαβε το κατάλαβε . Τα υπόλοιπα θα τα δείξει ο χρόνος.»