current views are: 1

15 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση04:31

Συνάντηση Σαμαρά – Αλαμουντίν για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

Με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, συναντάται στο Μέγαρο Μαξίμου η διακεκριμένη νομικός και σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ, Αμάλ Αλαμουντίν. 

Δημοσίευση 04:31’
αρθρο-newpost

Με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, συναντάται στο Μέγαρο Μαξίμου η διακεκριμένη νομικός και σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ, Αμάλ Αλαμουντίν. 

Με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, συναντάται στις 11:30 στο Μέγαρο Μαξίμου η διακεκριμένη νομικός και σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ, Αμάλ Αλαμουντίν. 

Υπενθυμίζεται πως η κυρία Αλαμουντίν βρίσκεται στην Αθήνα μαζί με τους νομικούς Τζέφρι Ρόμπερτσον και Νόρμαν Πάλμερ και τον αρχαιολόγο και πρόεδρο του Παγκόσμιου συνδέσμου για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα Ντέιβιντ Χιλ, προκειμένου να παράσχει νομικές συμβουλές προς τη χώρα μας για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα. 

Στη συνέχεια, στις 13:00, θα ξεναγηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης από τον διευθυντή του, Δημήτρη Παντερμαλή, ενώ στις 13:30 θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου, στο αμφιθέατρο του Μουσείου. 

Στις 14:00 έχει προγραμματιστεί να γευματίσουν στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, κάτι που ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί. 

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη η κυρία Αλαμουντίν και οι συνεργάτες της συναντήθηκαν με τον υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα, και συζήτησαν κυρίως το νομικό σκέλος της διεκδίκησης των Γλυπτών. 

Το μεσημέρι, το υπουργείο Πολιτισμού παρέθεσε γεύμα προς τιμήν τους στο εστιατόριο «Βαρούλκο» στο Μικρολίμανο, στο οποίο ήταν παρούσα και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη. 

Πάντως, η Αμάλ Αλαμουντίν – Κλούνεϊ δηλώνει εντυπωσιασμένη από την Αθήνα, την οποία επισκέπτεται για πρώτη φορά. Ωστόσο, στην Ελλάδα έχει ξαναβρεθεί, καθώς έχει επισκεφθεί κάποια νησιά. 

Η διάσημη νομικός αναμένεται να αναχωρήσει την Πέμπτη για το Λονδίνο. 

Ντ. Μ.


σχετικα αρθρα