Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Τρόπους αναστροφής του κλίματος για το ΠΑΣΟΚ τόσο στην κοινωνία όσο και στο εσωτερικό του κόμματος αναζητεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται διπλά απογοητευμένος τόσο για τις δημοσκοπικές επιδόσεις του κινήματος και το απογοητευτικό 4% της GPO όσο και για το γεγονός ότι η κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος σκληραίνει και η αμφισβήτησή του γίνεται ολοένα και πιο έντονη. 

Στην Χαριλάου Τρικούπη ερμηνεύοντας τις διαθέσεις Βενιζέλου εκτιμούν ότι εάν συνεχιστεί η εσωστρέφεια θα υπάρξουν "θύματα". Αυτό σημαίνει ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην επόμενη αμφισβήτηση ή σε κινήσεις που θα θεωρήσει υπονομευτικές θα αντιδράσει με σκληρότητα, κοινώς με διαγραφές. Στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο στέλεχος στο μυαλό τους όταν λένε ότι "κάποιος θα την πληρώσει", όμως θεωρούν ότι η κατάσταση είναι οριακή και ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θα επιτρέψει νέα εσωκομματικά επεισόδια χωρίς να πάρει μέτρα. 

Στους συνομιλητές του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρει ότι μεγάλη ευθύνη για την κάμψη του ΠΑΣΟΚ έχουν όσοι δημιουργούν προβλήματα και μάλιστα την ώρα που το κόμμα προσπαθεί να αναπνεύσει και να βοηθήσει για την έξοδο της χώρας από την κρίση. 

Σε ό,τι αφορά την συγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης επισημαίνει ότι ο σχεδιασμός αυτός θα προχωρήσει ανεξάρτητα από τις όποιες αντιδράσεις κομματικών στελεχών. 

Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη με αφορμή τις 4.000 υπογραφές σε κείμενο της κίνησης των "75" και την αξίωση για έκτακτο συνέδριο, υπενθυμίζουν ότι με βάση το Καταστατικό απαιτούνται υπογραφές ή από το 1/3 των μελών της ΚΕ, ή αιτήματα από τις μισές νομαρχιακές επιτροπές, ή υπογραφές από το 10% των μελών του ΠΑΣΟΚ.