Νέος γύρος αντιπαράθεσης ξέσπασε μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη χθεσινή αναφορά του Νίκου Βούτση για παράτυπο δάνειο που έλαβε το κυβερνών κόμμα. 
 
Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος, κάνει λόγο για επιχείρηση λάσπης και διαψεύδει ότι το κόμμα έλαβε οποιοδήποτε δάνειο το 2013. 
 
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του «η επιχείρηση λάσπης του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Σειρά πήρε σήμερα το κομματικό τους έντυπο, η Αυγή, που με πρωτοσέλιδο άρθρο της, συκοφαντεί τη Ν.Δ. για δήθεν δάνειο που έλαβε το 2013, ύψους 14,6 εκ. Ευρώ. Καλούμε τους λασπολόγους του ΣΥΡΙΖΑ και της "Αυγής", εντός της ημέρας να "τεκμηριώσουν"  στον Ελληνικό λαό το δημοσίευμά τους, δηλαδή το ύψος του δανείου που "έλαβε" η Ν.Δ., πότε ελήφθη και από ποια τράπεζα. Διαφορετικά θα επιβεβαιώσουν ότι είναι πολιτικοί εμπρηστές και αισχροί συκοφάντες, που στην απόπειρά  τους να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα δεν διστάζουν ακόμα και να κατασκευάζουν "στοιχεία".
Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει πάρει κανένα δάνειο το 2013, όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Το παραδέχτηκε άλλωστε και ο γραμματέας της ΚΟ τους κ. Νίκος Βούτσης, ζητώντας δημοσίως συγγνώμη σε χθεσινή ραδιοφωνική παρέμβασή του.  Προφανώς, επειδή η συγγνώμη δεν εξυπηρετεί το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βούτσης αποσύρθηκε και αντικαταστάθηκε από "λάσπη και ανεμιστήρα".
Και κάτι ακόμα: Μπορεί να μην το συνηθίζει αλλά η ΕΣΗΕΑ οφείλει να πάρει επιτέλους θέση για τις συνεχείς αναπόδεικτες αθλιότητες του κομματικού εντύπου του ΣΥΡΙΖΑ!». 
 
Μετά τις καταγγελίες Βούτση το θέμα έφερε σήμερα στο προσκήνιο και η εφημερίδα Αυγή με τον πρωτοσέλιδο τίτλο: «Λεφτά υπάρχουν μόνο για τη Ν.Δ.». Όπως γράφει η Αυγή «χτυπητή εξαίρεση από το καθεστώς της τρόικας, των Μνημονίων και της σκληρής λιτότητας που έχει επιβληθεί στη χώρα την τελευταία τετραετία και αφορά εργαζόμενους, επιχειρήσεις που κλείνουν λόγω έλλειψης ρευστότητας και κόμματα της αντιπολίτευσης αποτελεί η Ν.Δ. [...] Πήρε δάνειο 14,6 εκατ. χωρίς να εξυπηρετεί τα χρέη της. Όπως αποκάλυψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το πολιτικό χρήμα στη Βουλή, η Ν.Δ. έλαβε το 2013 δάνειο 14,6 εκατ. ευρώ χωρίς να εξυπηρετεί το υπέρογκο χρέος των 146,3 εκατ. ευρώ. Το δάνειο και η μη εξυπηρέτησή του προκύπτουν από την κατακλείδα του ισολογισμού, καθώς το "υπόλοιπο δανείων" μεταξύ 2012 και 2013 συμπίπτει με το ύψος του δανείου (160.933 εκατ. - 146.331 εκατ. = 14,6 εκατ.)».