"Καταρχήν, αυτό το Συμβούλιο έχει καταλήξει σε πολύ συγκεκριμένα αποτελέσματα και αποφάσεις. Έχουμε επαναλάβει πολλές φορές την σημασία δημιουργίας ενός υγιούς δημοσιονομικού συστήματος, το οποίο θα προάγει την ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη και θα δημιουργεί θέσεις απασχόλησης. Αυτά είναι σαφή μηνύματα προς το G20 και τονίζουν την ανάγκη μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης, παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης.

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι αυτά λέγονται εδώ, στο Παρίσι, μιας και η Γαλλία θα προεδρεύει στο G20 την επόμενη χρονιά. Heero (Heenaluoma), ευχαριστώ εσένα και την Επιτροπή, για τη δουλειά και τις προτάσεις σας, τις οποίες υιοθετήσαμε.

Κατά δεύτερο λόγο, έχουμε προετοιμάσει μια έκκληση ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Κανκούν, την Έκκληση των Παρισίων, που αποδεικνύει ότι είμαστε ξανά, και εδώ, στην εμπροσθοφυλακή, για τα θέματα της βιώσιμης παγκόσμιας ανάπτυξης, μιας βιώσιμης παγκόσμιας κοινωνίας. Θα συναντηθούμε λίγες μέρες πριν την Σύνοδο του Κανκούν, στο Μεξικό, και το μήνυμά μας θα ακουσθεί ώρες πριν την επίσημη έναρξη της Συνόδου Κορυφής. Και απευθύνομαι ξανά στον Ricardo Lagos: Ricardo, σε ευχαριστούμε θερμά για όσα εσύ και η Επιτροπή σου έχετε κάνει.

Έχουμε μια πολύ σαφή δήλωση για τη Δημοκρατία. Όπως είπε χθες και ο Laurent Fabius, αυτή, η Δημοκρατία, είναι η ελάχιστη προϋπόθεση για την κοινωνική δικαιοσύνη και για το σοσιαλιστικό μας κίνημα. Και βλέπουμε την ανάγκη να ενισχύσουμε τη Δημοκρατία σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Έχουμε μία ακόμη απόφαση, ένα ψήφισμα, που συνδέεται με την ασφάλεια και τον ανταγωνισμό. Το Συμβούλιο υπήρξε ιδιαίτερα παραγωγικό και είχε μεγάλη συμμετοχή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους για τη συμμετοχή τους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συντρόφους μας, τους Γάλλους σοσιαλιστές, για τη θερμή φιλοξενία τους και την άρτια οργάνωση. Σας εύχομαι ό,τι καλύτερο στις επερχόμενες εκλογές. Καλή επιτυχία. Σας χρειαζόμαστε. Σας χρειαζόμαστε στην Ευρώπη. Και Luis (Ayala), ευχαριστώ και εσένα και την Γραμματεία, για όλη αυτή τη δουλειά.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους διερμηνείς, για την πολύωρη δουλειά τους. Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια και την υποστήριξη.

Καλή επιστροφή."