Ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή από τη δήλωση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσνταντοπούλου σχετικά με τους 180 και τον πρωθυπουργό. 

Όπως είπε η κ. Κωνσταντοπούλου η εκτίμησή του Πρωθυπουργού ότι υπάρχουν διαθέσιμοι 180 βουλευτές για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας «είναι δήλωση η οποία έπρεπε από μόνη της να έχει κινήσει το εισαγγελικό ενδιαφέρον και την εισαγγελική έρευνα, γιατί είναι δήλωση που υποδηλώνει σφετερισμό της εξουσίας του Κοινοβουλίου».

Στις κατηγορίες απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης ο οποίος είπε πως «σήμερα ξεπεράστηκε κάθε όριο» και έκανε λόγο για προσβολή του ίδιου του πρωθυπουργού «επειδή έκανε μία εκτίμηση – γιατί περί αυτού πρόκειται – ότι θα υπάρξουν 180 βουλευτές, γιατί η χώρα φεύγει από το μνημόνιο, γιατί έχουμε καλύτερες ημέρες και γιατί γι’ αυτό θα ψηφίσουν οι Βουλευτές».
Αντιπαράθεση είχε η κ. Κωνσταντοπούλου και με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Τριαντάφυλλο, όταν η βουλευτής του ανακοίνωσε ότι έχει καταθέσει μήνυση εναντίον του. «Εγώ δεν φοβάμαι» είπε ο κ. Τριαντάφυλλος κατηγορώντας παράλληλα την κ. Κωνσταντοπούλου ότι ποινικοποιεί την πολιτική άποψη και μηνύει κατ’ εξακολούθηση ίσως και κατ’ επάγγελμα –όπως είπε – οποιονδήποτε της αντιπαρατίθεται πολιτικά.