Ολοκληρώθηκε πριν από λιγο η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με εκπροσώπους ενώσεων δικαστικών ενώσεων, στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή.

Μετά το τέλος της συνάντησης, εκπρόσωποι των δικαστών αναφερόμενοι στη μισθολογική τους αποκατάσταση είπε δεν είναι δυνατόν να παραβιάζεται η έννομη τάξη γιατί δεν υπάρχει έτσι κράτος Δικαίου, εάν η εκτελεστική εξουσία δεν εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις. 

«Υπήρξε εν μέρει αποκατάτασταση από τον Ιούνιο του 2014 και μετά αλλά δεν μας έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ αναδρομικά. Δίνεται προς τα έξω συνεχώς με διαρροές ότι οι δικαστικοί έχουν ικανοποιηθεί», δήλωσαν χαρακτηριστικά. 

Για το ζήτημα της ποιότητας της Δικαιοσύνης είπαν ότι αυτό είναι ένα ζήτημα που εξαρτάται κυρίως από τους ίδιους τους δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι αν επιτρέπουν παρεμβάσεις, όσες προσπάθειες και να γίνονται, θα πέφτουν στο κενό.

Ακόμα οι δικαστικοί δεν θέλησαν να σχολιάσουν την ανακοίνωση του πρωθυπουργού αναφορικά με την παρέμβαση της Δικαιοσύνης στο θέμα των καταγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως είπαν, αποφεύγουν να σχολιάζουν δηλώσεις πολιτικών.

«Θεωρούμε ότι θα πρέπει να αποφεύγονται τέτοιου είδους σχολιασμοί γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να θεωρηθεί ότι πολιτικολογούμε ή ακόμα χειρότερα, ότι κομματικολογούμε» σημείωσαν.

Αξίζει να επισημανθεί ότι στη συνάντηση, πέρα από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα, παρόντες ήταν οι βουλευτές Ζωή Κωνσταντοπούλου, Σταύρος Κοντονής και ο Πάνος Σκουρλέτης.

Π.Τ.