Ουδείς από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει λόγο για αργυρώνητους βουλευτές ανέφερε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση.

«Αυτά τα λένε στελέχη από την κυβερνητική πλευρά, απ' ό,τι έχω ακούσει. Μα, ποιος το είπε αυτό; Ακούσατε κανέναν να το πει από τον ΣΥΡΙΖΑ; Δεν έχει ειπωθεί ούτε έτσι, ούτε αλλιώς. Εγώ άκουσα κυβερνητικούς βουλευτές να τα λένε αυτά... Η ένταση των δηλώσεων της κυβέρνησης μάλλον δείχνει, όμως, ότι πρόκειται περί υποκριτικής στάσης με άλλη σκοπιμότητα... Θέλει να δημιουργήσει τεχνητή ένταση για να συγκαλύψει το καινούργιο φιάσκο στην υπόθεση του ΔΝΤ και στην αφήγηση περί αποχώρησης από το μνημόνιο» είπε  μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

Ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι «κάθε βουλευτής, όχι απλώς δικαιούται, αλλά επιβάλλεται, με βάση τη συνείδησή του και την πολιτική συγκρότησή του, ελεύθερα να κάνει την επιλογή του. Νομίζω ότι κάθε βουλευτής από τους 300 πρέπει να σταθμίσει πρώτα και κύρια αν θα δώσει "πράσινο φως" στην κυβέρνηση Σαμαρά να συνεχίσει να οδηγεί τη χώρα στον κατήφορο. Αυτό είναι. Δικαίωμά του και θα κριθεί γι' αυτό, όπως όλοι μας».

Σχετικά με τις καταγγελίες της Κουμουνδούρου περί δανείου του κόμματος της ΝΔ, ύψους περίπου 13 εκατ. το 2013 είπε:

«Αν δεν κάνω λάθος, το ύψος προκύπτει από τον ισολογισμό. Αν το αυξημένο νούμερο οφείλεται σε νέο δάνειο ή στη μη εξυπηρέτηση του δανείου, οπότε κεφαλαιοποιήθηκαν οι τόκοι, οφείλουν να μας το εξηγήσουν... Δεν το ανέδειξα εγώ, αλλά σας απαντώ».