Νέα σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

«Αυτό το οποίο ζούμε είναι μια ασύμμετρη κατάσταση. Γίνεται μια διαρκής διαστροφή της πραγματικότητας. Την ώρα ακριβώς που έπρεπε η χώρα να είναι ήρεμη και να προχωρά προς την έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση, την ώρα ακριβώς αυτή, επιλέγει η αντιπολίτευση μια επίθεση με όλα τα μέσα: Έχουμε ψεύδη, συκοφαντίες, προσωπικές επιθέσεις, τυμβωρυχίες στο απώτερο παρελθόν. Διαχέεται μια γλώσσα του μίσους, απειλές συνεχώς προς εταίρους και αγορές», είπε χαρακτηριστικά σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στον ραδιοσταθμό Alpha 989. 

«Επειδή αυτήν τη στιγμή τρέφονται από τα μνημόνια, τη φτώχεια και τη δυστυχία του κόσμου, ανησυχούν επειδή γίνεται μια πολύ σοβαρή προσπάθεια -και με τη βοήθεια των εταίρων και με τη σύμφωνη γνώμη τους- να βγούμε από το μνημόνιο και να προχωρήσουμε με ένα δικό μας πρόγραμμα, που θα το έχουμε φτιάξει εμείς, με βάση τις ανάγκες της χώρας μας, της πατρίδας μας. Έτσι λοιπόν βλέποντας ότι πάμε προς την έξοδο κάνουν το παν για να το εμποδίσουν» είπε κλιμακώνοντας την επίθεση της προς την αξιωματική αντιπολίτευση και προσέθεσε:  

«Οι αναφορές του ξένου Τύπου είναι σαφέστατες. Μιλούν για πολιτική αστάθεια και κίνδυνο εκλογών που τρομάζει τις αγορές... Όταν έχουμε το παράδειγμα της Αργεντινής και της Κύπρου, δεν νομίζω ότι χρειάζεται άλλη περιγραφή. Υπάρχουν τα παραδείγματα».

Υπογράμμισε δε την ανάγκη σταθερότητας ώστε η χώρα να μπορέσει να βγει από το μνημόνιο και να πάει στην επόμενη ημέρα. 

«Είναι η μέρα της ελπίδας, όταν η χώρα με το δικό της πρόγραμμα θα επωφελείται από όλα όσα πρέπει να επωφεληθεί, από τον τουρισμό της, από τις εξαγωγές της, από το φυσικό της αέριο, από το πετρέλαιο...» είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε: 

«Δεν ξεκινήσαμε εμείς όλη αυτήν τη συζήτηση περί "κουμπαράδων", περί "χρηματισμού βουλευτών", δεν την ξεκίνησε η κυβέρνηση. Η αστάθεια, ο τρόμος, οι απειλές προς πρόσωπα, προς κόμματα, αυτό δεν είναι δημοκρατία».