Γράφει ο Φαίδωνας Παλαιολόγος

H παροιμία «όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται» όταν εκφέρεται από τα χείλη του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αποκτά μια νέα διάσταση, εκείνης του πολιτικού σχολιασμού.

Ο Π. Σκουρλέτης μόνο αφελής δεν είναι, υποστηρίζουν στελέχη της Κουμουνδούρου και συνεχίζουν, όταν τη χρησιμοποιεί με πολιτικό πρόσημο παραπέμποντας επί της ουσίας στο «αμαρτωλό παρελθόν» του Αντ. Σαμαρά επιχειρώντας να καταδείξει την «ιστορικά διαχρονική διασύνδεση εξωθεσμικών κέντρων με την πολιτική και κατ επέκταση με τους υπηρέτες συμφερόντων».

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούν με ενδιαφέρον την τροπή που έχει πάρει η αναφορά του Π. Σκουρλέτη σε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας θέτοντας ταυτόχρονα μια σειρά ερωτημάτων όπως: γιατί η δικαιοσύνη κώφευσε στις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου περί «ένοπλων συνιστωσών στου ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν παρενέβη μετά την περίφημη ακριτομύθια του πρωθυπουργού στο  καφενείο της Βουλής για bank-run αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ ή όταν από του βήματος της Βουλής ο Α. Σαμαράς είχε πει «κύριε Τσίπρα παρεΐτσα οι συνιστώσες σας με τη τρομοκρατία μπορεί να κάνουν αλλά την ελληνική Βουλή δεν τη τρομοκρατείτε».

Έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη του κόμματος τα οποία φέρουν την νομική ιδιότητα διερωτώνται «πώς είναι δυνατόν η δικαιοσύνη να λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά», υπονοώντας σαφώς ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η δικαιοσύνη να κινήθηκε κατόπιν παρέμβασης της κυβέρνησης.

Στο πολιτικό επίπεδο η ανάγνωση αυτής της κίνησης υπερβαίνει την οδό της δικαιοσύνης, αφού ο «πανικός της κυβέρνησης μάλλον δείχνει ότι χτυπήσαμε φλέβα» ισχυρίζονται στελέχη του κόμματος.

Τα οποία αφήνουν υπόνοιες ότι «το τελευταίο διάστημα είχαν αντιληφθεί κινήσεις από την πλευρά του κυβερνητικού στρατοπέδου, οι οποίες στόχευαν σε... ελαστικές συνειδήσεις ανεξάρτητων βουλευτών». Εκτιμούν δε ότι η κίνηση αυτή «στέρησε από την κυβέρνηση ένα ενδεχόμενο αιφνιδιασμό, αφού νέα ονόματα έπεσαν στο τραπέζι για ΠτΔ, τα οποία ήλπιζε ότι θα λειτουργούσαν συσπειρωτικά».

Με δεδομένο τα «ηχηρά χαστούκια» που δέχεται η κυβέρνηση απο τους εταίρους της σχετικά με την έξοδο από το μνημόνιο, στο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι «επανακαθορίσαμε την πολιτική ατζέντα, ο πολιτικός χρόνος στενεύει για τον Αντ. Σαμαρά, όλα τα ενδεχόμενα πλέον είναι ανοικτά» εννοώντας σαφώς ότι και το θέμα των πρόωρων εκλογών είναι ανοικτό και ότι «η κυβέρνηση οδηγείται από το ένα λάθος στο άλλο...».