Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να συναινέσουν σε κανένα πρόσωπο για πρόεδρο της Δημοκρατίας πριν τις εκλογές, διαμήνυσε ο Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κρήτη αναφέρθηκε και στη χθεσινή συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας σημαντικό ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δέχθηκε την πρόταση για τα «κόκκινα» δάνεια.

Όπως τόνισε, έχει γίνει μία  πρώτη κουβέντα με τον Φώτη Κουβέλη, και θα επιχειρήσει και τις επόμενες μέρες να τον συναντήσει, αλλά και με ανεξάρτητους βουλευτές. Ο κ. Καμμένος είπε ότι ο κ. Πολύδωρας ήδη έχει υπογράψει, προκειμένου να είναι μια πρόταση από το σύνολο της αντιπολίτευσης και γιατί όχι να γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση. 

«Αν και φοβάμαι ότι οι τραπεζίτες δεν θα το αφήσουν» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην πιθανή κυβερνητική συνεργασία μετά τις εκλογές, επανέλαβε ότι οι ΑΝΕΛ έχουν βάλει «κόκκινες γραμμές» διευκρινίζοντας ότι αυτές «αφορούν τα εθνικά θέματα, τα θέματα της Ορθοδοξίας, τα θέματα της μετανάστευσης».

«Βλέπουμε όμως σήμερα να πουλιέται το όνομα της Μακεδονίας, η πρόταση Νίμιτς να αναφέρεται στο «Άνω Μακεδονία» και ο πρωθυπουργός να συνεχίζει να αρνείται να απαντήσει» σημείωσε ο κ. Καμμένος.

Πιστεύω, συνέχισε, ότι θα βρούμε τη λύση, γιατί αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι σεβόμενος ο ένας τις «κόκκινες γραμμές» του άλλου να μπορέσουμε να χτίσουμε μια κυβέρνηση του αύριο, που θα ξαναφέρει το χαμόγελο στην Ελλάδα.
 
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για το ότι η «Νέα Δημοκρατία μίλησε για συμμαχία ολέθρου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΧΑ», ο κ. Καμμένος είπε: 

«Συνομιλητές του κ. Σαμαρά ήταν η Χρυσή Αυγή, μέσω του κ. Μπαλτάκου [..] Όχι απλώς συνομιλητές, αλλά ουσιαστικά εκείνοι οι οποίοι από την μια πλευρά φυλακίζουν τα στελέχη, χρησιμοποιώντας τη Δικαιοσύνη για υποθέσεις που μπορεί να έχουν ή να μην έχουν βάση, ανάλογα με την περίπτωση».

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι αυτό «που κάνει αυτή τη στιγμή ο κ. Σαμαράς είναι να έχει μετατρέψει τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνησή του σε ένα γραφείο υπεράσπισης των σκανδάλων του ΠΑΣΟΚ».

Ακόμη υποστήριξε ότι «ο κ. Παπανδρέου θα έπρεπε να είχε οδηγηθεί στη μία και μόνη εξεταστική.. Για τους Ανεξάρτητους Έλληνες θα έπρεπε να έχει ήδη προφυλακιστεί».

Αναφερόμενος στον κ. Βενιζέλο, σημείωσε ότι «αντί να οδηγηθεί στο Ειδικό Δικαστήριο για το θέμα των υποβρυχίων, έλαβε την ασυλία του κ. Σαμαρά κατά την καθέλκυση του υποβρυχίου πριν από μια εβδομάδα», προσθέτοντας: 

«Όλα τα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ, τα καλύπτει προσωπικά ο κ. Σαμαράς και η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. [..] Το καλύτερο που έχει να κάνει για τον τόπο είναι να δώσει την παραίτησή του, να διευκολύνει στο να γυρίσουμε σελίδα» είπε ο κ. Καμμένος.