Γράφει η Βασιλική Σιούτη

Έντονη ενόχληση σημειώθηκε σήμερα στα επιτελεία του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης από τη συνάντηση των εκπροσώπων των Ενώσεων Δικαστών και Εισαγγελέων με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, την οποία ερμήνευσαν ως «απόπειρα άσκησης πίεσης» αλλά και «καλοπιάσματος της αντιπολίτευσης».

Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι πριν από μία περίπου εβδομάδα οι δικαστές είχαν στείλει νέα επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο με την οποία πίεζαν για την άμεση οικονομική τους αποκατάσταση. Την επιστολή αυτή δεν την έδωσαν στη δημοσιότητα, φοβούμενοι τις αντιδράσεις των υπολοίπων εργαζομένων, που έχουν επίσης υποστεί μνημονιακές περικοπές, αλλά αυτές έχουν κριθεί ως νόμιμες και συνταγματικές.

Οι δικαστές πίεζαν επίσης για άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης προκειμένου να πάρουν τα χρήματα που τους περιέκοψαν και για τα οποία έχουν δικαιωθεί από το Μισθοδικείο. Σαμαράς και Βενιζέλος όμως επιχείρησαν να «παίξουν καθυστέρηση» καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν άμεσα στις απαιτήσεις τους, παρότι -και σε αυτό έχουν δίκιο οι δικαστές- τους έχουν υποσχεθεί ότι θα τους ικανοποιήσουν και έχουν συναινέσει στην εξαίρεσή τους από τις μνημονιακές περικοπές.

Ενοχλημένοι οι δικαστές από την μη ανταπόκριση του πρωθυπουργού στο αίτημα τους για άμεση συνάντηση, επιδίωξαν να συναντήσουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο παραπονέθηκαν για την  κυβέρνηση που καθυστερεί να τους δώσει πίσω τα χρήματα που περιέκοψε από τους μισθούς τους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πάντως, επιχείρησε να κρατήσει μία διπλωματική στάση, χωρίς να υπερθεματίσει,  αναγνώρισε ωστόσο «την αναγκαιότητα σεβασμού της δικαστικής απόφασης του Μισθοδικείου που δικαιώνει τις δικαστικές ενώσεις».