Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος καταλόγισε ευθύνες στον πρωθυπουργό «για την δημιουργία κλίματος έντασης, κινδυνολογίας και αποσταθεροποίησης».

Έκανε λόγο για «πρωτοφανές αδιέξοδο στο οποίο η κυβέρνηση οδηγεί τον τόπο, καθώς και στην αναγκαιότητα προσφυγής στις κάλπες».

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του, σημείωσε πως «μετά το φιάσκο των Παρισίων και το φιάσκο του Βερολίνου, ήρθε και το φιάσκο της Ουάσινγκτον, για να επιβεβαιώσει την εικονική πραγματικότητα του Success story και να φανερώσει τη δραματική αποτυχία της κυβέρνησης Σαμαρά».

Στη Βουλή, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «ζήτησα από τον κ. Σαμαρά να σταματήσει τους σχεδιασμούς της κλιμάκωσης της έντασης και της προσπάθειας αποσταθεροποίησης, του ζήτησα τη συντεταγμένη και ομαλή προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία».

Όπως, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, ο «πρωθυπουργός προτίμησε την τετράμηνη παράταση της έντασης και της κινδυνολογίας της αποσταθεροποίησης» και προσέθεσε: 

«Στη γραμμή Σαμαρά, τα κυβερνητικά στελέχη επαναφέρουν σενάρια που βάζουν σε κίνδυνο τις καταθέσεις των πολιτών. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να υπονομεύσει τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αποσταθεροποιήσει τη χώρα».