current views are: 1

15 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση16:24

Σαμαράς: Εκλογές το 2016 – Η αντιπολίτευση επιδείνωσε την εικόνα της Ελλάδας

Μήνυμα σταθερότητας της κυβέρνησης, εντός και εκτός της χώρας έστειλε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς κατά την τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Δημοσίευση 16:24’
αρθρο-newpost

Μήνυμα σταθερότητας της κυβέρνησης, εντός και εκτός της χώρας έστειλε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς κατά την τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Γράφει ο Παναγιώτης Τζανετάτος

Μήνυμα σταθερότητας της κυβέρνησης, εντός και εκτός της χώρας έστειλε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς κατά την τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

«Ας το ακούσουν όλοι. Η κυβέρνηση δε θα αφήσει και δε θα επιτρέψει καμία παρέκκλιση από τη συνταγματική τάξη ούτε από τη δημοκρατική νομιμότητα ούτε από την πολιτική σταθερότητα ούτε από την οικονομική πολιτική εξυγίανσης και μεταρρυθμίσεων. Από αυτή την ευθεία γραμμά δεν θα παρεκκλίνουμε ούτε χιλιοστό» δληλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Ακόμη, επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2016 όπως επιτάσσει το Σύνταγμα παρά τα όσα λένε εκείνοι που με κάθε τρόπο θέλουν να προκαλέσουν εκλογές. 

«Γιατί ξέρουν ότι λίγο αργότερα θα είναι γι’ αυτούς πολύ αργά», είπε και πρόσθεσε «αυτό φοβούνται, αυτό τους τρομάζει και θέλουν να το εμποδίσουν. Με τη βοήθειά σας δεν θα τα καταφέρουν».

Από εκεί και πέρα ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι αυτοί υπεύθυνοι για την αντίδραση των αγορών απέναντι στη χώρα μας» είπε, προσθέτοντας:

«Αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της Ελλάδος με πολύ κόπο. Αν τώρα που η πολιτική μας δίνει καρπούς, δεν θα αφήσουμε τίποτα και κανέναν να την υπονομεύσει».

Όπως είπε, εδώ και καιρό οι αγορές επισημαίνουν ότι η Ελλάδα πηγαίνει πολύ καλά με μόνη επιφύλαξη το πολιτικό ρίσκο. Όμως τα τελευταία 24ωρα η στάση της αντιπολίτευσης επιδείνωσε αυτή την εικόνα. «Με ευθεία υπονόμευση της σταθερότητας και οι αγορές αντέδρασαν σε βάρος της χώρας» σημείωσε.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε απευθυνόμενος στους υπουργούς του, τους ζήτησε να μην χαλαρώσουν το κυβερνητικό τους έργο ούτε στιγμή και να συντονίζονται καλύτερα μεταξύ τους. Ζήτησε δε, να συνεργάζονται περισσότερο με τους κυβερνητικούς βουλευτές, δείχνοντας έτσι την ενόχλησή του για διάφορα κρούσματα ασυνεννοησίας που έχουν δει εμφανιστεί τον τελευταίο καιρό.

Ακόμα, ζήτησε να υπάρξει καλύτερη προβολή του κυβερνητικού έργου δίνοντας μάλιστα και συγκεκριμένα παραδείγματα όπως το μέτρο της πλήρους ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των ανασφάλιστων και του συμψηφισμού του ΦΠΑ που δεν έχουν γίνει αντιληπτά από την κοινωνία.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ -χωρίς να τον κατονομάσει- είπε ότι προσπαθεί να ματαιώσει την έξοδο από την κρίση με το να απειλεί βουλευτές ενόψει της ψηφοφορίας για την προεδρική εκλογή. «Το κάνουν τρομοκρατώντας και στοχοποιώντας όποιον στέκεται απέναντί τους. Το κάνουν προσπαθώντας να δημιουργήσουν αίσθηση αναταραχής και αυξημένου πολιτικού ρίσκου, είναι πρωτοφανές η αξιωματική αντιπολίτευση να συκοφαντεί προκαταβολικά κάθε βουλευτή που έχει αντίθετη άποψη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση δυναμώνει βήμα-βήμα τη χώρα στη δύσκολη διαπραγμάτευση για τη “μετά το μνημόνιο εποχή” αποφεύγοντας εκείνο που άλλοι επιζητούν, δηλαδή σύγκρουση με τους εταίρους μας από θέση αδυναμίας» υπογράμμισε. 


σχετικα αρθρα