Στο Αρχηγείο Στόλου, στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας βρέθηκε σήμερα το πρωί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος προκειμένου να εκφράσει την ικανοποίησή του για τη συνεργασία που είχε με όλο το ένστολο προσωπικό  και στις δύο θητείες του στο Πεντάγωνο.

Συγκεκριμένα  ευχαρίστησε όλο το ανθρώπινο δυναμικό του Πολεμικού Ναυτικού, από τον ανώτατο αξιωματικό έως και το ναύτη που συνεργάστηκε για την εκπλήρωση του κοινού χρέους, που είναι η προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας μας. 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, θέλησε με αυτό τον τρόπο να σημειώσει πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος  του κάθε ευσυνείδητου  ένστολου σε οποιαδήποτε θέση και αν έχει τοποθετηθεί και υπηρετεί από εκεί την πατρίδα.

Ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφτηκε και τα πολεμικά πλοία που σήμερα ήταν αγκυροβολημένα στο ναύσταθμο και δεν ήταν σε κάποια αποστολή στο Αιγαίο. Συνομίλησε με το προσωπικό και τόνισε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος τους.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα του Ναυστάθμου, στις εγκαταστάσεις της Διοικήσεως Διοικητικής Μερίμνης Ναυτικού, όπου ενημερώθηκε για τις εργασίες επισκευής και συντήρησης μονάδων του Στόλου. 

Μιλώντας νωρίτερα στο Αρχηγείο Στόλου ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε: 

«Ευχαριστώ θερμά γιατί όλο αυτό τον καιρό -ανεξάρτητα σε ποια βαθμίδα μπορεί να βρίσκεστε, από την ηγεσία μέχρι τον τελευταίο ναύτη- αισθάνθηκα και τη στήριξη, αλλά και την εμπιστοσύνη, κάτι που μου επέτρεψε αυτό το χρονικό διάστημα των δύο θητειών να ζήσω μία ωραία εμπειρία και από την άλλη μεριά να κάνουμε σημαντικά πράγματα, πολλά εκ των οποίων έχουν να κάνουν με το Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο ενισχύεται, με κορυφαία βεβαίως ενέργεια αυτή που ανέφερε ο Αρχηγός σας.

Δουλέψαμε πολύ για να περιέλθουν τα υποβρύχια στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού και έπονται και άλλα βήματα στο μικρό χρονικό διάστημα που μένει έτσι ώστε, εσείς που υπηρετείτε -όπως λέω ιδεολογικά- μέσα από τη θάλασσα την Πατρίδα, να αισθάνεστε ότι η Πολιτεία, παρά τις δυσκολίες που οι καιροί επεφύλαξαν, είναι κοντά σας αναγνωρίζοντας το σπουδαίο έργο σας».

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Παναγιώτης Λίτσας ΠΝ. 

Γ. Κοκ.