Τρία βήματα για να «βγει το ΠΑΣΟΚ από την κρίση» πρότεινε από τη Θεσσαλονίκη ο πρώην υπουργός Γιάννης Μαγκριώτης.

«Να πάρουμε τον δρόμο της ευθύνης για την χώρα, τους πολίτες και τον πολιτικό μας χώρο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγκριώτης και ανέλυσε τις προτάσεις του:

  • Το ΠΑΣΟΚ να προτείνει δημόσια και να απαιτήσει με παραίτηση των στελεχών του από την κυβέρνηση και άρση της εμπιστοσύνης προς αυτήν, εάν δεν αλλάξει ο εκλογικός νόμος, σύμφωνα με την δική του πρόταση και της ΔΗΜΑΡ.
  • Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πρέπει να οργανώσει πρώτα το Συνέδριο του Κόμματος στις αρχές Δεκέμβρη. Το Συνέδριο να υιοθετήσει μία νέα οργανωτική φιλοσοφία, που θα διαχωρίζει το Κόμμα από την κυβέρνηση και το Κράτος. Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ να προτείνει τον Βαγγέλη Βενιζέλο ως επικεφαλής του εκλογικού συνδυασμού της Δημοκρατικής Παράταξης, μέσα από ένα προγραμματικό συνέδριο τον Γενάρη. Να καταργηθεί η θέση του Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ και να υιοθετήσουμε το Γαλλικό, ουσιαστικά και Γερμανικό μοντέλο. Ο Γραμματέας του Κόμματος θα έχει ασυμβίβαστο με την θέση του επικεφαλής των εκλογών.
  • Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, εάν όλοι δείξουν ωριμότητα και γενναιότητα, μπορεί να καταλήξει σε μια μεγάλη συμφωνία και πρωτοβουλίες, που θα απελευθερώσουν μέλη και φίλους για να συμμετέχουν με δημιουργική διάθεση στον διάλογο με τους πολίτες. Θα στείλει μήνυμα στην κοινωνία πως στο ΠΑΣΟΚ δεν δίνεται η τελευταία μάχη για την εξουσία στο κατεστραμμένο κάστρο. Θα μας επιτρέψει να συζητήσουμε με τους πολίτες, που θέλουν να ακούσουν υπεύθυνους λόγους και συγκεκριμένες προτάσεις για το παρόν και το μέλλον.