current views are: 1

15 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση17:46

Βενιζέλος κατά ΣΥΡΙΖΑ: Σταλινική μέθοδος προληπτικής συκοφάντησης

Σφοδεή επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβλερνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Δημοσίευση 17:46’
αρθρο-newpost

Σφοδεή επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβλερνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Σφοδεή επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβλερνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

«Η πρωτοβουλία μας να προσδιορίσουμε την έναρξη της διαδικασίας της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο και να ζητήσουμε εμείς την ανανέωση της εμπιστοσύνης της Βουλής στην κυβέρνηση, έχει ενοχλήσει βαθύτατα την αντιπολίτευση γιατί ακύρωσε σενάρια και στην πραγματικότητα διέψευσε μια ολόκληρη στρατηγική.

Το αποτέλεσμα ήταν η αλαζονική εμφάνιση που είδαμε στη Βουλή, η απαίτηση η κυβέρνηση να εγκαταλείψει το έργο της και την αποστολή της, η χώρα να οδηγηθεί τώρα σε εκλογές, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για την οριστική έξοδο από την κρίση και την αλλαγή σελίδας για τη μετά το μνημόνιο εποχή. Δεν θέλουν να φτάσουμε σε αυτή τη φάση. Έχουν πραγματικά σκυλιάσει γιατί αντιλαμβάνονται ότι εάν αυτό συντελεστεί και κυρίως αν αυτό αρχίσει να φαίνεται στην πραγματική οικονομία στην καθημερινή ζωή, στο χρήμα, καταλύεται η τεχνική βάση αντιπαράθεσης “μνημόνιο-αντιμνημόνιο”, η οποία έχει αλλοιώσει το πολιτικό σύστημα, τους συσχετισμούς, τις συμπεριφορές και έχει οδηγήσει σε ακραία σημεία, όχι δημαγωγίας και λαϊκισμού, αλλά συνωμοσιολογίας» ανέφερε.

Ο κ. Βενιζέλοις είπε ότι στην πραγματικότητα, η αντιπαράθεση είναι ανάμεσα στην κοινή λογική και τα μη ορθολογικά φαινόμενα, τα οποία όμως διεκδικούν την άσκηση της εξουσίας και συνιστούν τη βάση για έναν ετερόκλητο συνασπισμό, όπως αυτόν που είδαμε να αναθερμαίνουν οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος με τη χθεσινή τους συνάντηση.

Και συνέχισε:

Δηλαδή, η κυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ, στην οποία συμμετείχε και η ΔΗΜΑΡ, είναι «συντηρητική» και η κυβέρνηση στην οποία θα μετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Καμμένος ή η «αντιπροεδρική πλειοψηφία» στην οποία θα μετέχει η Χρυσή Αυγή είναι η «προοδευτική» λύση; Γιατί φυσικά, στους ψήφους της Χρυσής Αυγής θεμελιώνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό οποιοσδήποτε μαθηματικός υπολογισμός ο οποίος είναι τελείως πρόωρος και αναπόδεικτος. 

«Αυτά που ζούμε είναι σκηνές από το μέλλον, σκηνές από ένα μέλλον που πρέπει να αποφύγει η χώρα. Διότι η αποσταθεροποίηση και η αβεβαιότητα είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο που έχουμε στην πορεία μας προς την έξοδο από την κρίση και στην αλλαγή σελίδας. Και ό,τι λέμε εδώ, ό,τι κάνουμε, αν είμαστε ενωμένοι, προβάλλεται θετικά, αν είμαστε δέσμιοι μιας μικροκομματικής αντίληψης της αντιπολίτευσης, αυτό προβάλλεται αρνητικά και το πληρώνουμε, το πληρώνει ο ελληνικός λαός, το πληρώνουν οι οφειλέτες, το πληρώνουν οι τράπεζες, το πληρώνει η οικονομία. Είναι πραγματικά λεφτά και πραγματική κύρωση αυτή που υφίστανται οι πολίτες».

Παράλληλα, κατηγόρησε την Κουμουνδούρου για «μια σταλινική μέθοδο προληπτικής συκοφάντησης. Μιλάμε ότι αυτό δεν έχει γίνει ποτέ, ούτε στη δεκαετία του ’60, ούτε στη δεκαετία του ‘50. Μπορεί κάποιος να έχει κατηγορηθεί εκ των υστέρων, επί τη βάσει κάποιων υποθέσεων, αλλά εκ των προτέρων τέτοιου είδους συκοφαντία δεν έχει γίνει ποτέ, ούτε στις πιο σκληρές εποχές της ελληνικής πολιτικής ζωής, της μεταπολεμικής και μετεμφυλιακής ζωής»

Ο αντιπροεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι «δεν γίνεται αυτοί να θέλουν να εκβιάσουν συνειδήσεις και συμπεριφορές, διότι περί αυτού πρόκειται» προσθέτοντας ότι «λοιδορούν τη Δικαιοσύνη».

«Ο χρόνος έχει πυκνώσει εξαιρετικά πολύ. Δεν υπάρχει περιθώριο για δευτερεύοντα θέματα για να μην ανοίγουν άλλα κεφάλαια. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ στοχευμένοι με μεγάλους στόχους, όπως αυτοί που αφορούν την έξοδο από την κρίση, τη μεγάλη διαπραγμάτευση, αλλά και την προβολή των όσων έχουμε κάνει και σε θέματα που έχουν σχέση με την αγωνία του κόσμου, δηλαδή κόκκινα δάνεια, δόσεις και ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας» υπογράμμισε.


σχετικα αρθρα