Σε υψηλούς τόνους συνεχίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής η συζήτηση του προσχεδίου του Προϋπολογισμού για το 2015. 

Η εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας Φεβρωνία Πατριανάκου χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ, «συνιστώσα της οπισθοδρόμησης» και τόνισε πως «σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης παραδέχονται πως οι μεταρρυθμίσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές θα πρέπει να συνεχιστούν με αμείωτη ένταση - και ο πρόεδρος του Eurogroup ζητά να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις ακόμα και η Γερμανία». 

Ο Κωστής Χατζηδάκης από την πλευρά του τόνισε πως «δουλειά της κυβέρνησης είναι να προχωρήσουμε με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και ταχύτητα στις μεταρρυθμίσεις», αρχής γενομένης από τον συνδικαλιστικό νόμο: 

«Γιατί να μην αντιμετωπίσουμε προνόμια συνδικάτων και συνδικαλιστών που είναι σε αντίθεση με αυτό που η τεράστια πλειοψηφία της κοινωνίας πιστεύει; Γιατί να μην δούμε το θέμα των εισφορών προς τρίτους;»

«Οι κραυγές του ΣΥΡΙΖΑ στα τηλεοπτικά παράθυρα, προδίδουν αυτοτύφλωση και έλλειψη έμπνευσης» σημείωσε στην παρέμβασή της η Ντόρα Μπακογιάννη και προσέθεσε:

«Με τη λαϊκιστική λογική “φωτιά στα τόπια”, και με την πολιτική που μυρίζει ναφθαλίνη, κηρύσσετε τον πόλεμο στην κοινωνία και στους παραγωγικούς και δημιουργικούς Έλληνες»

«Από το Μνημόνιο πρέπει να βγούμε, επειδή θα πείσουμε ότι μπορούμε να βγούμε. Εάν δώσουμε την εντύπωση, ότι θέλουμε να βγούμε επειδή απλά βολεύει πολιτικά, καήκαμε - και μαζί θα καεί και η χώρα» ανέφερε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης.

Στις αιτιάσεις τις συμπολίτευσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν σε αντίστοιχα υψηλούς τόνους. 

Ο Δ. Γελαλής, ειδικός εισηγητής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε πως «οι προβλέψεις του προσχεδίου, ακόμα και οι πλέον αισιόδοξες, πόρρω απέχουν από το να συνιστούν αποκατάσταση της δυναμικής της ελληνικής οικονομίας στα προ της κρίσης επίπεδα. Το ΑΕΠ προβλέπεται να αυξηθεί κατά 5,8%, την ώρα που έχει μειωθεί πάνω από 25%. Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων είναι μειωμένες κατά 400 εκ. ευρώ σε σχέση με το 2011. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν πτώση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 3,2% το πρώτο εξάμηνο του 2014, μείωση της μεταποίησης κατά 0,9%, υποχώρηση των εξαγωγών κατά 5,9%»

«Ο πίνακας του ΔΝΤ προβλέπει ανάπτυξη 2,9%» απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και προσέθεσε: 

«Όταν το 2013 συζητούσαμε το προσχέδιο του Προϋπολογισμού, η Κυβέρνηση είχε υπολογίσει ύφεση της τάξης του 4,5% και τελικά είχαμε ύφεση μονάχα 3,3%».

«Για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το προσχέδιο δεν αφιερώνεται κανένα συγκεκριμένο κονδύλι και λέει πως "θα υπάρξει αναδιάρθρωση σε εθνικό επίπεδο του προγράμματος κοινωνικής πρόνοιας". Δηλαδή, θα ξηλωθούν όλα τα προνοιακά επιδόματα και θα δοθούν με ένα διαφορετικό τρόπο. Σε ποιο βαθμό; Υπάρχει κρυφή ατζέντα;» αναρωτήθηκε στην παρέμβασή του ο ειδικός εισηγητής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Γαβριήλ Αβραμίδης.

«Από έλλειμμα 15%, φτάσαμε να έχουμε έλλειμμα χαμηλότερο κατά 1,5 μονάδα από το γερμανικό και δυο μονάδες χαμηλότερο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης - και το ΔΝΤ μας δίνει συγχαρητήρια και λέει πως πρέπει να συνεχιστεί μέχρι το 2016, μέχρι τελικής εξόντωσης των πάντων» διαπίστωσε η Ασημίνα Ξηροτύρη από τη ΔΗΜΑΡ

«Το ΚΚΕ δεν αναγνωρίζει κανένα χρέος, γιατί δεν το δημιούργησε ο λαός» ανέφερε ο ειδικός εισηγητής του, Χρήστος Κατσώτης και συνέχισε: 

«Μόνη διέξοδος για τον λαό, είναι να παλέψει για μια κυβέρνηση που να μπορεί να προχωρήσει στη μονομερή διαγραφή του χρέους, στην ανατροπή και καταγγελία του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης για να βγάλει την Ελλάδα από τα δεσμά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ».