Την ανάγκη να μη χαθεί η εμπιστοσύνη που κέρδισε η χώρα τα τελευταία δύο χρόνια υπογράμμισε ο  πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Από την Πάτρα όπου βρίσκεται, ο κ. Μεϊμαράκης, τόνισε ότι οι αγορές χρειάζονται την πολιτική σταθερότητα, για να είναι ασφαλείς ότι θα εφαρμοστεί το συμφωνημένο οικονομικό πρόγραμμα. Επίσης, διατύπωσε την εκτίμηση ότι είναι σημαντικό να δείξει η Ελλάδα ότι μπορεί να ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και να βγει ξανά στις αγορές.

Απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως εάν έχει στόχο να ορθοποδήσει η οικονομία, «έστω κι αν πάνε από άλλο δρόμο, πρέπει να βρούμε όλοι μαζί το θετικό κλίμα για να μην μπει η οικονομία σε κατήφορο».

Στο μεταξύ με αφορμή τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες περί χρηματισμού βουλευτών για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης είπε ότι «ξέφυγε η κατάσταση» και προσέθεσε:

«Το ζήτημα είναι, μπορείς να απορρίπτεις εκ των προτέρων, με τέτοιους όρους, μια άποψη που εκφράζει ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας και του εκλεκτορικού σώματος; Πιστεύω ότι ήταν ένα ολίσθημα. Το έχουν καταλάβει όλοι και θα διορθωθεί. Θεωρώ ότι είναι συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών και των βουλευτών να έχουν όποια άποψη κρίνουν, εφόσον φυσικά επιχειρηματολογούν».