Μεϊμαράκης: Οι αγορές χρειάζονται πολιτική σταθερότητα

Μεϊμαράκης: Οι αγορές χρειάζονται πολιτική σταθερότητα

Την ανάγκη να μη χαθεί η εμπιστοσύνη που κέρδισε η χώρα τα τελευταία δύο χρόνια υπογράμμισε ο  πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Από την Πάτρα όπου βρίσκεται, ο κ. Μεϊμαράκης, τόνισε ότι οι αγορές χρειάζονται την πολιτική σταθερότητα, για να είναι ασφαλείς ότι θα εφαρμοστεί το συμφωνημένο οικονομικό πρόγραμμα. Επίσης, διατύπωσε την εκτίμηση ότι είναι σημαντικό να δείξει η Ελλάδα ότι μπορεί να ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και να βγει ξανά στις αγορές.

Απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως εάν έχει στόχο να ορθοποδήσει η οικονομία, «έστω κι αν πάνε από άλλο δρόμο, πρέπει να βρούμε όλοι μαζί το θετικό κλίμα για να μην μπει η οικονομία σε κατήφορο».

Στο μεταξύ με αφορμή τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες περί χρηματισμού βουλευτών για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης είπε ότι «ξέφυγε η κατάσταση» και προσέθεσε:

«Το ζήτημα είναι, μπορείς να απορρίπτεις εκ των προτέρων, με τέτοιους όρους, μια άποψη που εκφράζει ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας και του εκλεκτορικού σώματος; Πιστεύω ότι ήταν ένα ολίσθημα. Το έχουν καταλάβει όλοι και θα διορθωθεί. Θεωρώ ότι είναι συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών και των βουλευτών να έχουν όποια άποψη κρίνουν, εφόσον φυσικά επιχειρηματολογούν».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο