Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου  

Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης μετά «το φιάσκο της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια» κάνουν λόγο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώντας να ερμηνεύσουν την επικίνδυνη πόλωση των τελευταίων ωρών. Εκεί  αποδίδουν τις ακραίες δηλώσεις της Σοφίας Βούλτεψη –ότι θα κλείσουν τα ΑΤΜ με τις παλικαριές Τσίπρα- αλλά και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη που είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι θεσμικό κόμμα. 

«Μάλλον πρόκειται για ένα ακόμα επικοινωνιακό παιχνίδι προκειμένου να κουκουλωθεί  το χαστούκι που έφαγε η κυβέρνηση από τις αγορές και το οποίο έφερε και την πτώση του χρηματιστηρίου» λένε οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα . «Μόνο που αυτοί την φορά είναι τόσο απελπισμένοι που τα παίζουν όλα για όλα αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα έχουν αυτά που λένε . Έτσι όπως πάνε σε λίγο δεν θα χρειάζεται να κάνουμε κάτι εμείς για να τους διώξουμε . Θα πέσουν μόνοι τους.»  

Παράλληλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αφήνουν να εννοηθεί ότι πίσω από την πόλωση που επιχειρεί η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να κρύβεται ένας νέος κυβερνητικός σχεδιασμός που στόχο θα έχει την δημιουργία μιας πολιτικής κρίσης  την οποία θα μπορούσε να διαχειριστεί μόνο μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού. «Με αυτό τον τρόπο θεωρούν κάποιοι στην κυβέρνηση ότι μπορούν να ανακόψουν την δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ  η οποία τον φέρνει κοντά στην αυτοδυναμία επισημαίνουν». 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απάντησε πάντως χθες θεσμικά στις κατηγορίες του πρωθυπουργού ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ευθύνεται για την κατρακύλα του χρηματιστηρίου  μέσα από την τοποθέτηση του στην Πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μετά το φιάσκο των Παρισίων και το φιάσκο του Βερολίνου, ήρθε και το φιάσκο της Ουάσινγκτον για να επιβεβαιώσει την εικονική πραγματικότητα του Success story και να φανερώσει τη δραματική αποτυχία της κυβέρνησης Σαμαρά» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Προχθές στη Βουλή ζήτησα από τον κ. Σαμαρά να σταματήσει τους σχεδιασμούς της κλιμάκωσης της έντασης και. της προσπάθειας αποσταθεροποίησης. 

Του ζήτησα τη συντεταγμένη και ομαλή προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Προτίμησε την τετράμηνη παράταση της έντασης και της κινδυνολογίας της αποσταθεροποίησης. 

Στη γραμμή Σαμαρά, τα κυβερνητικά στελέχη επαναφέρουν σενάρια που βάζουν σε κίνδυνο τις καταθέσεις των πολιτών. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να υπονομεύσει τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αποσταθεροποιήσει τη χώρα».